Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει την συμφωνία για το Σκοπιανό

68

«Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία στο Σκοπιανό, όποτε κι αν έλθει στην Βουλή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, και εξήγησε ότι η συμφωνία αυτή διατηρεί μέσω της εκχώρησης της εθνότητας και της γλώσσας, την ουσία του αλυτρωτισμού των γειτόνων.

«Δεν την διαπραγματεύτηκα δεν θα την ψηφίσω».  είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν έχει κυρωθεί τα περιθώρια ελιγμών είναι πολύ στενά».

«Έχουμε μπροστά μας ένα τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή αυξημένα μέτρα και ενισχυμένο μηχανισμό εποπτείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που σχολιάζοντας τη ρύθμιση του χρέους είπε: «Το χρέος αναγκάστηκαν κάποιοι να το ρυθμίσουν διότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα  ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Δείτε τι είχε προβλέψει η απόφαση του Eurogroup to 2012 και θα δείτε ότι είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα».

«Η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα δεν τελειώνουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε για προκλητικά πανηγύρια τόσο στις Πρέσπες όσο και στο Ζάππειο.

Ερωτηθείς τι θα έπραττε η ΝΔ εάν θα γινόταν εκλογές αύριο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική και φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανάπτυξη ενώ σημείωσε ότι σε πρώτο στάδιο η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί μόνο «να απαλύνει τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα».

Για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνησή του δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Σκοπίων.  «Αυτή τη συμφωνία δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ , δεν θα την ψηφίσω», παραδεχόμενος πάντως ότι εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί τότε τα περιθώρια μιας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι περιορισμένα.

eleftherostypos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here