Μια ξεχωριστή βραδιά Αστρονομίας στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου Σάββατο 27 Αυγούστου-φωτο

202
Σάββατο 27 Αυγούστου, 8:30μμ
 Μια ξεχωριστή βραδιά Αστρονομίας από την Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου σε συνεργασία με τον Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας και δύο εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο της επιστήμης της Αστρονομίας.
 Τον πολυδιάστατο επιστήμονα Νίκο Ματσόπουλο, ιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου Ελλήνων Ερασιτεχνών Αστρονόμων και υπεύθυνο – από το 1995 έως και τη συνταξιοδότησή του – για τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάπτυξη του Κέντρου Επισκεπτών του ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης) στην Πεντέλη.
 Έχει διατελέσει πρόεδρος (1995-1999) της επιτροπής για την εκπαίδευση κοινού και ενηλίκων της European Association for Astronomy Education και είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά την περίοδο 2002-2004.
 Τη σκυτάλη έχει πάρει ο Θεοφάνης Ματσόπουλος (υιός), ο οποίος εξειδικεύεται στην αστροφωτογραφία, την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, στα 3D animation και στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για ψηφιακά πλανητάρια.
 Είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) που έχει έδρα το Μόναχο και διαθέτει, στην έρημο της Atacama στην Χιλή, τα μεγαλύτερα αστρονομικά παρατηρητήρια στον κόσμο.
 Έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ τα οποία προβάλλονται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια στον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.
 Είναι ο πρώτος έλληνας που έχει συμμετάσχει σε επίσημη φωτογραφική αποστολή του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στην Χιλή. Συνεργάζεται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λαμβάνοντας αστροφωτογραφίες από το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall και το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος».
  Τα τηλεσκόπια της Ομάδας θα υποστηρίξουν την εκδήλωση με παρατήρηση και Ουρανογραφία.