Μολύνθηκε από ωμά θαλασσινά: Τον ακρωτηρίασαν για να σωθεί…φωτό

80

Ένας άντρας ηλικίας 71 ετών υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό του χεριού του, λίγες μέρες αφότου έφαγε ωμά θαλασσινά, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Ο άνδρας πήγε σε ιατρείο έκτακτης ανάγκης στη Νότια Κορέα μετά από πυρετό που είχε επί δύο ημέρες και εξοντωτικό πόνο στο αριστερό του χέρι. Η αιτία; Μια σκούρα μοβ φουσκάλα που κάλυπτε μεγάλο μέρος της παλάμης του, με έντονο οίδημα και αποχρωματισμό στο πίσω μέρος του χεριού του. Δώδεκα ώρες προτού εμφανιστεί αυτή η μόλυνση είχε φάει ωμά θαλασσινά, όπως είπε στους γιατρούς.

Πώς τα ωμά θαλασσινά τον οδήγησαν σε ακρωτηριασμό!

Όταν οι γιατροί πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση στην φουσκάλα, διαπίστωσαν ότι ο ασθενής είχε μολυνθεί με το βακτήριο Vibrio vulnificus, που συνήθως προκαλεί συμπτώματα στο γαστρεντερικό σύστημα, όπως εμετό, διάρροια και πόνο στο στομάχι, αλλά μερικές φορές έχει χαρακτηριστεί και ως “σαρκοφάγο βακτήριο”!

Παρά τη θεραπεία με αντιβιοτικά, ο 71χρονος, ο οποίος είχε και ιστορικό με διαβήτη τύπου 2, υπέρταση και νεφρική νόσο, δεν βελτιωνόταν στην υγεία του. Το βακτήριο προκάλεσε «βαθιά νεκρωτικά έλκη», σύμφωνα με την έκθεση, και 25 ημέρες μετά την πρώτη είσοδο στην Εντατική, οι γιατροί υποχρεώθηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό του χέρι για να σώσουν την ζωή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ