Μύρισε… φθινόπωρο! 19 Φθινοπωρινα φαγητά

149

Δεν πιστεύω να βρίσκεστε κι εσείς ανάμεσα σε αυτούς που ισχυρίζονται πως το φθινόπωρο είναι μουντό; Γιατί αν βρίσκεστε, σας προ(σ)καλώ να κοιτάξετε λίγο γύρω σας (σε ένα πάρκο, ή τέλος πάντων σε μία περιοχή στην οποία να έχουν απομείνει λίγα δέντρα). Τι βλέπετε; Εγώ, πάντως, βλέπω τα φύλλα των δέντρων που αρχίζουν να παίρνουν αυτό το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα και μου αρέσει τόσο πολύ! Τα πρωτοβρόχια που –εκτός από κίνηση στους δρόμους– φέρνουν μαζί τους και αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά του βρεγμένου χώματος. Τα σπίτια που γεμίζουν με αγαπημένα πρόσωπα, τα οποία, πλέον, συναντούμε «εντός των τειχών» για πιο χαλαρές… σπιτοκαταστάσεις. Ναι, και το φθινόπωρο έχει ομορφιές. Ομορφιές, τις οποίες μπορούμε να βρούμε…

  • …σε μία όμορφη σύνθεση με κολοκύθες, κίτρινα φύλλα και φθινοπωρινά λουλούδια η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στην είσοδο του σπιτιού μας, σε κάποια γωνιά στο εσωτερικό του, ακόμα και στην τραπεζαρία μας.

  • …σε ένα βάζο γεμάτο ξερόκλαδα, κουκουνάρια και –γενικά– οτιδήποτε μπορούμε να βρούμε κάνοντας μία βόλτα στην εξοχή ή… -ακόμα πιο κοντά!- στο πάρκο της γειτονιάς μας!

  • …στα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής τα οποία «μπλέκονται» με τα διάφορα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά της κάθε συνταγής και δίνουν ζωή σε γλυκά και φαγητά τα οποία μέσα τους κρύβουν τις γεύσεις και τα αρώματα του φθινοπώρου.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, φίλοι μου, θα πρέπει να σταθούμε. Στις γεύσεις και τα αρώματα του φθινοπώρου τα οποία πλημμυρίζουν το σπίτι και… ανοίγουν την όρεξή μας. Μπορούμε να τα βρούμε όλα μέσα σε αυτές τις αγαπημένες συνταγές

Δείτε 19 υπέροχες συνταγές  που μυρίζουν Φθινόπωρο εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ