Μ.Θεοδωράκης: Επιστολή με την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά- Ξέρω ότι η οικογένειά μου διαφωνεί… [Eγγραφο]

122

Μία επιστολή “βόμβα” είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης το 2013 στον τότε δήμαρχο Χανίων, εκφράζοντας την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά και ζητώντας τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής, ώστε αυτή να υλοποιηθεί.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Στην επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έγραφε ότι η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων (γενέτειρα του πατέρα του).

Ανέφερε, επίσης, ότι η οικογένειά του δεν συμφωνεί με αυτή την επιθυμία του, επισημαίνοντας όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του.

Μέσω της επιστολής, ο Μίκης Θεοδωράκης ζητούσε από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν “ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιασδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί”.

Θεοδωράκης

Διατύπωνε την επιθυμία του, δε, εάν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για τη συγκεκριμένη επιστολή, όπως και συνέβη.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να δημοσιοποιήσει την επιστολή, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και την οικογένειά του.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, ο κ. Σημανδηράκης ανέγνωσε την επιστολή, η οποία, όπως ανέφερε, είχε παραληφθεί με εμπιστευτικό πρωτόκολλο από τον δήμο Χανίων.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον τότε δήμαρχο, Μανώλη Σκουλάκη

Θεοδωράκης επιστολή κηδεία

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Ήταν ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής.

Η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Στη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους, που κήρυξε ο Πρωθυπουργός για τον θάνατό του, αναστέλλονται, επίσης, οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Μίκης Θεοδωράκης - σημαίες

Παράλληλα,  η οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα και πως η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της οικογένειας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

  • Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
  • Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

πηγή-enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ