Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

121

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Ι. ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

Την Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος τέλεσε εχθές Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και κατά την διάρκεια του κηρύγματος του ανέλυσε τα τέσσερα γεγονότα, από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής της ημέρας και οι Θεοφόροι Πατέρες.

Ο Σεβασμιώτατος συνέδεσε ερμηνευτικά τον Ι. Νιπτήρα, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων του Μυστικού Δείπνου, την προδοσία του Ιούδα και την Υπερφυή Προσευχή. Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι, ο Χριστός ήλθε με αγαπητική και ενωτική πρόθεση μεταξύ ουρανού και γης. Οι Πιστοί οφείλουν να κατανοήσουν τα σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας μας και να οικειοποιηθούν και συλλογικά και ατομικά, όσα ο Θεός θέλησε να μας προσφέρει, δηλαδή, την Ζωή και την Ανάσταση. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με υγεία και κατάνυξη το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ Ι. ΝΙΠΤΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Συνοικισμού Κορίνθου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Λίγο πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο άγιος Κεγχρεών, αναφερόμενος στα γεγονότα που περιγράφει ο Ι. Συναξαριστής, εστίασε στο ότι ο Νιπτήρας προηγείται της παραδόσεως της Θ. Ευχαριστίας. Αυτό γίνεται για να μας δείξει ο Κύριος ότι, όταν προσερχόμαστε να μεταλάβουμε τα Άχραντα Μυστήρια, πρέπει να έχουμε φροντίσει πρώτα να καθαρίσουμε την ψυχή και την καρδιά μας. Οφείλουμε να εξομολογηθούμε στον πνευματικό μας τις αμαρτίες, τα πάθη και τις αδυναμίες μας και να καθαρισθούμε μέσω της ομολογίας των αστοχιών μας. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να εξομολογούνται και στην συνέχεια με καθαρή την καρδιά τους να Κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν Αιώνιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ