Νέα 24ωρη απεργία σήμερα σε όλα τα λιμάνια της χώρας

85
Μαζική η συμμετοχή στην απεργία – Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων πραγματοποιούν σήμερα από τις 6 π.μ. οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Η συμμετοχή στην απεργία είναι μεγάλη και στον Πειραιά, αλλά και στα υπόλοιπα λιμάνια, σε Ραφήνα, Λαύριο, Πάτρα, Κυλλήνη, Ρίο και στο πορθμείο Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.

Στον Πειραιά, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Περιφρουρούν μαζικά την απεργία τους, πραγματοποιούν εξορμήσεις στα καράβια και συζητούν με τους συνάδελφους τους για την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα.

Στο πλευρό των ναυτεργατών βρίσκονται το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, χαιρετίζουν την καθολική – μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην πανελλαδική απεργία που εξελίσσεται με επιτυχία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – ΕΕ.

Όπως σημειώνουν «προωθούν την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣ Εργασίας και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ των ναυτεργατών. Ζήτημα που αφορά γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με τις νέες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο την ίδια τη ζωή των επιβατών και των ναυτεργατών, για την αύξηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου».

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε αγώνα για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στον ν. 4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Κατάργηση του κανονισμού 3577/1992 της ΕΕ και των αντεργατικών νόμων 2932/2001, 4150/2013 για την Ακτοπλοΐα, απόσυρση του σχεδίου της υπουργικής απόφαση και των άλλων νομοθετικών παρεμβάσεων του υπουργού Ναυτιλίας, που ισοπεδώνουν κατακτήσεις των ναυτεργατών.
  • Σύγχρονες – ασφαλείς, φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απρόσκοπτη, τακτική σύνδεση των νησιών με τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας και δια-νησιωτική σύνδεση για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εδώ και τώρα μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50% στην ακτοπλοΐα.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ