Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Αρχική ΕΘΝΙΚΑ Ντράπηκε η ντροπή σήμερα με την ομιλία Ζελένσκι…νεοναζιστές “Αζόφ”«Παρέλασαν» στη βουλή-βίντεο

Ντράπηκε η ντροπή σήμερα με την ομιλία Ζελένσκι…νεοναζιστές “Αζόφ”«Παρέλασαν» στη βουλή-βίντεο

1821

Ελληνοουκρανός στρατιώτης απευθύνθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποκαλύπτοντας πως ανήκει στο νεοναζιστικό τάγμα, σε μια ντροπιαστική στιγμή μέσα στη Βουλή. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ζητά εξηγήσεις από τον Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζελένσκι: Ομιλία μέλους του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, μέσα στην ελληνική Βουλή!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θέλησε να δώσει τον λόγο σε δύο στρατιώτες που πολεμούν τη Ρωσία.

Ένας εξ αυτών μάλιστα, ο πρώτος που μίλησε στην ελληνική Βουλή, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης, είπε πως είναι Ελληνοουκρανός, με καταγωγή από τη Μαριούπολη, τονίζοντας πως ο παππούς του είχε πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το παράδοξο, όμως, είναι πως ο εν λόγω στρατιώτης-ομιλητής που απευθύνθηκε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος του Αζόφ, πράγμα που αποκάλυψε ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του και πριν αναφερθεί στην τραγική κατάσταση της Μαριούπολης. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως είναι μέλος της ακροδεξιάς ομάδας της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας, που πολεμά αυτή την περίοδο στη χώρα, σε μία ντροπιαστική στιγμή μέσα στην ελληνική Βουλή και ένα μελανό σημείο της γενικότερης ομιλίας Ζελένσκι.

Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη”, είπε ο εν λόγω στρατιώτης.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Β.Ζελένσκι ακολούθησε την πεπατημένη των ομιλιών που έχει κάνει σε άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερη στρατιωτική ενίσχυση από ελληνικής πλευράς στην Ουκρανία. Μάλιστα ο ίδιος εντελώς προκλητικά παραλλήλισε την κατάσταση στην χώρα του με την επανάσταση του 1821.

Από την ομιλία του πάντως έλειψε οποιαδήποτε αναφορά στο Κυπριακό ζήτημα παρότι στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έκανε σχετική αναφορά.

Σε κάθε περίπτωση η έμπνευση του Κ.Μητσοτάκη να ευθυγραμμιστεί και σε αυτό με τους ΝΑΤΟικούς φίλους του, προσκαλώντας τον Ζελένσκι στη Βουλή, μετατράπηκε σε ένα πρωτοφανές και απροσχημάτιστο ξέπλυμα της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, προκειμένου να καθαγιάσουν την ευρωατλαντική προπαγάνδα που εμφανίζει μέχρι και τους ναζί ως «μαχητές της ελευθερίας», εξελίχθηκε η ομιλία του Β. Ζελένσκι.

Και φυσικά τίποτα από αυτά δεν εμπόδισε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά το τέλος της ομιλίας Ζελένσκι να χειροκροτούν όρθιοι…

ΚΚΕ: Ντράπηκε και η ντροπή!

Σε ανακοίνωσή του για όσα συνέβησαν στην Βουλή, το ΚΚΕ σημείωσε:

   “Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!”

πηγή: news247.gr