Ν.Σταυρέλης”Είναι αδιανόητο ο ελληνικός λαός σε καραντίνα και οι μετανάστες στους… δρόμους”

82

ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού “Καλογερογιάννη” από το 2012 φιλοξενούνται μετανάστες στη κλειστή δομή (σήμερα περίπου 1.100 άτομα μόνον άνδρες) και από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 στην ανοικτή δομή (σήμερα περίπου 700 άτομα συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών).
Με τη χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση 2945/23-3-20 των Υπουργών Μετανάστευσης – Ασύλου και Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1016Β/24-3-20 συστήνονται 28 Δομές προσωρινής Υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών που ζητούν άσυλο σε όλη τη χώρα.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Δομή της Κορίνθου στο στρατόπεδο.
Ουσιαστικά πρόκειται για νομιμοποίηση της υπάρχουσας Ανοικτής Δομής.
Το μόνο θετικό είναι ότι με την απόφαση προβλέπεται η τοποθέτηση Διοικητή στη Δομή, που μέχρι σήμερα είναι ανεξέλεγκτη.
Τα αρνητικά είναι τα εξής:
-Από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από τους 5 νομούς μόνον η Κόρινθος περιλαμβάνεται στις Δομές. Λέει πολλά αυτό για την ίση και δίκαιη μεταχείριση που ζητούσαμε από τη σημερινή Κυβέρνηση και τους βουλευτές το Σεπτέμβρη του 2019 και είχε υποσχεθεί ο κ. Χρυσοχοϊδης.
-Είναι αδιανόητο όλος ο ελληνικός λαός να έχει τεθεί σε καραντίνα και να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία πολιτών από κοινού πέραν των 2 ατόμων και από την άλλη μεριά να επιτρέπεται στους μετανάστες να εξέρχονται από τη δομή από κοινού μέχρι 10 άτομα στην πόλη.
Δηλαδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από την κυκλοφορία τριών ελλήνων μαζί και δεν υπάρχει κίνδυνος από την κυκλοφορία 10 μεταναστών μαζί;
Αστεία πράγματα.
Άμεση πρέπει να είναι η λύση του προβλήματος από την Κυβέρνηση.
Παρέμβαση στον Υπουργό απαιτείται και από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου μας.

Νίκος Σταυρέλης-https://www.facebook.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ