Οι Αμερικανοί στέλνουν όπλα στους Κούρδους…η Τουρκία με τα παντελόνια κάτω στο Πούτιν

77

Στη Μόσχα, με ειδική πτήση, βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της γειτονικής χώρας, ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, και άλλους Ρώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

Για την επίσκεψη αυτή δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι προάγγελος εξελίξεων, έπειτα το μπλοκάρισμα της παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της περιοχής, ανθρωπιστικά ζητήματα σχετικά με τη Συρία, καθώς και διμερή θέματα συνεργασίας.

«Έμφαση δόθηκε στη διόρθωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία το συντομότερο δυνατό, μεταξύ των οποίων η επιστροφή αιτούντων άσυλο», δήλωσε ο Σόιγκου, ο οποίος τόνισε πως οι δύο χώρες συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνάς τους.

Οι κινήσεις του Σουλτάνου

Τρέχει στον Β. Πούτιν για να σωθεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι εκρηκτική λόγω οικονομίας, ενώ οι σχέσεις Αγκυρας-Ουάσινγκτον βρίσκονται στο ναδίρ.

Νέα συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ στην Τεχεράνη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο της μετωπικής σύγκρουσης Τραμπ – Ερντογάν.

«Ξεχωριστές διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Kορυφής Ιράν – Τουρκίας – Ρωσίας το Σεπτέμβριο» ανέφερε ο Πεσκόφ, σε δήλωσή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Θα απαντήσουμε σε τυχόν νέες κυρώσεις των ΗΠΑ» διαμηνύει η Άγκυρα

Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκάλα υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζάν, αφού η Ουάσινγκτον απείλησε ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις της αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει έναν αμερικανό πάστορα.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σημειώνεται ότι η Πεκτζάν ήταν εκείνη που πριν μερικές ημέρες… εκλιπαρούσε τον Αμερικανό πρόεδρο να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όταν αύξησε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο.

«Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες», είχε αναφέρει με ανακοίνωσή της η υπουργός.

«Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία», σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Τουρκίας, απειλώντας εκ νέου για περικοπές σε περίπτωση μη απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον.

«Η Τουρκία για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις ΗΠΑ. Τώρα κρατάνε τον θαυμάσιο χριστιανό πάστορα, ο οποίος για τη χώρα μας είναι ένας σημαντικός πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου, αλλά κάνουμε περικοπές στην Τουρκία» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι Αμερικανοί στέλνουν όπλα στους Κούρδους

Σοκ και δέος για την Τουρκία και το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή χοντραίνει επικίνδυνα για κάποιους «παίκτες. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον εξοπλισμό των Κούρδων SDF-YPG και έμμεσα PKK.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έστειλε την Τετάρτη το πρωί 250 φορτηγά φορτωμένα με οπλισμό στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα 250 φορτηγά με τα όπλα έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στην Κοιλάδα του Ευφράτη στη Συρία στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ