Οι «βρώμικες δουλειές» δεν ξεπλένονται!

123

Διαμαρτυρία με πικέτες έξω από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησαν ευρωβουλευτές της GUE-NGL (η «Ομάδα της Αριστεράς» στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία ανάμεσα στις δυνάμεις που συμμετέχουν είναι μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΛΙΝΚΕ, από την Γερμανία).

Σε δελτίο Τύπου της η GUE αναφέρει πως «απαντά στο σχέδιο “Trump” για τη Μέση Ανατολή και λαμβάνει θέση για ένα κυρίαρχο, βιώσιμο και παρακείμενο παλαιστινιακό κράτος!». Το κείμενο που συνοδεύει το σχετικό βίντεο κλείνει ως εξής: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις στο Ισραήλ, που αγωνίζονται για ειρήνη, δικαιοσύνη και ισότητα».

Θα μιλήσουμε για το ΣΥΡΙΖΑ που μοστράρει προκλητικά και ψεύτικα το προφίλ του αλληλέγγυου στον λαό της Παλαιστίνης.

Τι έχει κάνει ως κυβέρνηση;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αναβάθμισε την στρατιωτική, οικονομική, πολιτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και την κυβέρνηση Νετανιάχου («προοδευτικές δυνάμεις του Ισράηλ»;) που σφαγιάζουν τον Παλαιστινιακό λαό και του κλέβουν την πατρίδα του κάθε μέρα.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση της ελληνικής Βουλής -από το 2015- για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και δεν την εφάρμοσε ποτέ.

– Το ΥΠΕΞ της κυβέρνησής του έβγαζε ανακοινώσεις σχετικά με βομβαρδισμούς του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους συνιστώντας “αυτοσυγκράτηση και όχι δυσανάλογη χρήση βίας” αποδεχόμενο πλήρως την δράση του Ισραήλ ως δύναμη κατοχής και εισβολής στα παλαιστινιακά εδάφη.

– Αλλά και πρόσφατα, ως αντιπολίτευση, μαζί την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ πανηγύριζε την υπογραφή του «East Med», ενός αγωγού που η κατασκευή του προϋποθέτει την αποδοχή των απαράδεκτων διεκδικήσεων του κράτους του Ισραήλ σε βάρος της ΑΟΖ της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Άλλωστε, ο αγωγός «East Med» εντάσσεται στην συνολική στρατηγική των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή και «κουμπώνει» με την επικίνδυνη πρόταση των ΗΠΑ – Ισραήλ για το Παλαιστινιακό που επιχειρεί να θωρακίσει την ισραηλινή κατοχή και τους εποικισμούς.

Και μιας και μιλάμε για εποικισμούς πάει πολύ δυνάμεις όπως η ΛΙΝΚΕ που συμμετέχει κι αυτή στη Gue να προσποιείται την… αλληλέγγυα με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Γιατί έγραψε και δεν ξεγράφει η εικόνα του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΛΙΝΚΕ Ντίτμαρ Μπαρτς τον Ιούλη του 2018, ο οποίος προς τέρψη της ισραηλινής κυβέρνησης συμμετείχε σε δενδροφύτευση για… «λόγους ασφαλείας» στους εποικισμούς, ξεπλένοντας το Ισραήλ, το κράτος που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Μετά από αυτά τα λίγα μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο “για τα μάτια του κόσμου” είναι η αλληλεγγύη δυνάμεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Λίνκε στον παλαιστινιακό λαό και πόσο «τζούφια» είναι η αντίθεση τους στο απαράδεκτο σχέδιο «Trump» για την Μέση Ανατολή… Ευτυχώς (ή δυστυχώς γι ‘αυτούς) δεν ξεχνάμε όλοι εύκολα. Οι «βρώμικες δουλειές» δεν ξεπλένονται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ