Οι κάτοικοι περιμένουν ακόμα το νερό της Στυμφαλίας…στο δήμο Σικυωνίων

274

Για το πότε θα υδροδοτηθούν όλες οι περιοχές του δήμου Σικυωνίων με το ΠΟΣΙΜΟ νερό της Στυμφαλίας φυσικά κανένας δεν γνωρίζει ακόμα!!!

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος έχει μείνει στις υποσχέσεις του όλα αυτά τα χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που η Κόρινθος και σχεδόν όλος ο δήμος Κορινθίων πίνει το ΠΟΣΙΜΟ νερό από τη Στυμφαλία!

Ένα θέμα που καίει τους κατοίκους του δήμου Σικυωνίων με τον δήμαρχο Σ. Σταματόπουλο να μένει ως τώρα στις  υποσχέσεις του σε ότι αφορά το ΠΟΣΙΜΟ νερό!!! Ειδικά στις προεκλογικές περιόδους το παρακάνει!!!

Απλά τώρα κατάλαβαν όλοι οι δημότες τον Σταματόπουλο,  ότι στο θέμα του νερού γενικότερα λέει …ότι να΄ναι! Σε αυτές τις εκλογές το νερό …θα είναι απέναντί του!

Παρόλα αυτά ο δήμος βγάζει ανακοινώσεις για άλλα θέματα που αφορούν τη Στυμφαλία. Για παράδειγμα στο παρακάτω δελτίο τύπου μας ενημερώνουν ότι …απλά συντάχθηκε ο δήμος Σικυωνίων με οινοποιητικές επιχειρήσεις προκειμένου να καταχωρηθεί ως προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) ο όρος «Λίμνη Στυμφαλία»!

…Μιλάμε για ένα μεγάλο έργο που εκτελείται από τη δημοτική αρχή του Σταματόπουλου στη Στυμφαλία!

Το δελτίο τύπου από το δήμο Σικυωνίων:

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται: «Στην κοινή προσπάθεια των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής Στυμφαλίας συντάχθηκε ο δήμος Σικυωνίων προκειμένου να καταχωρηθεί ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ο όρος «Λίμνη Στυμφαλία».

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία για την κατοχύρωση της ΠΓΕ βρέθηκε δίπλα στους οινοπαραγωγούς, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους και συμβάλλοντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό πριν λίγες μέρες, ο Σπύρος Σταματόπουλος, σε ειδική συνάντηση με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις υπέγραψε και απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή υποστήριξης της αίτησης καταχώρισης της ΠΓΕ «Λίμνη Στυμφαλία».

Ο δήμαρχος Σικυωνίων αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλαπλά οφέλη και τα πολύπλευρα ευεργετήματα για τον τόπο, τα οποία θα προκύψουν από την καταχώριση της ΠΓΕ. Ειδικότερα, σημείωσε την περαιτέρω ώθηση που θα δοθεί στην αμπελοκαλλιέργεια και στην οινοποιία, στην αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών και οινοπαραγωγών, στην διατήρηση νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση νέων για την δραστηριοποίησή τους στα χωριά της περιοχής, αλλά και στην παράπλευρη ενίσχυση του εισοδήματος από την αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης του αγροτοτουρισμού.

Οι οινοπαραγωγοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Σικυωνίων για την στήριξη στο αίτημά τους και την αγαστή συνεργασία τόσων ετών, ενώ κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών αποτέλεσε η βεβαιότητα της αποδοχής του αιτήματος και η πολύπλευρη θετική συνεισφορά που θα έχει για την περιοχή στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

πηγή-korinthiannews.gr/