Σήκωσαν αεροπλάνο και ελικόπτερα βόρεια της Λήμνου

Να δοκιμάσουν το ελληνικό σύστημα αεράμυνας και παράλληλα να ασκηθούν και οι ίδιοι σε νυχτερινές επιχειρήσεις θέλησαν οι Τούρκοι χθες το βράδυ.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Η Άγκυρα στο πλαίσιο της άσκησης «Αποφασιστικότητα 2019» που διεξάγει από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235 στις 22:30 στην περιοχή βόρεια της Λήμνου και απονήωσε από τις φρεγάτες του στόλου της στις 23:10 δύο ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου S-70.

Άμεσα εντοπίστηκαν και τα τρία από την ελληνική αεράμυνα που τηρεί αεροσκάφη σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο πλέον, με μεγαλύτερες δυνατότητες σε νυχτερινές επιχειρήσεις χάριν στα συστήματα Lantirn που διαθέτουν τα ελληνικά F-16.

Άμεσα λοιπόν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας απογείωσε δύο αεροσκάφη F-16 από τον Βόλο που έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.

Να θυμίσουμε πως για την άσκηση «Αποφασιστικότητα 2019» οι Τούρκοι βγάζουν μονάδες βατραχανθρώπων, αμφίβιες μονάδες, πεζοναύτες, φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλακάτους, αποβατικά, υποβρύχια, περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης, ελικόπτερα και Drone του ναυτικού.

Στο twitter αναρτήθηκε βίντεο από την άσκηση των Τούρκων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο:

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

KARARLILIK-2019 Tatbikatı, Dz.K.K.lığı unsurlarının Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz’dan hareketleri ile başladı. Tatbikat kapsamında fiili silah atışları, temel deniz harp nevileri ve amfibi harekâta yönelik eğitimler ile kriz ve harp dönemine yönelik faaliyetler icra edilecek.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Gemilerimizin Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz’dan hareketiyle başlayan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın KARARLILIK-2019 Tatbikatı’ndan görüntüler…

Embedded video

108 people are talking about this

Επειδή σκοπός είναι η συνεργασία με τους άλλους κλάδους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, θα χρησιμοποιηθούν επίσης επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα του στρατού ξηράς και Ιπτάμενα Ραντάρ, μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Παράλληλα και η Ακτοφυλακή της Τουρκίας της θα κινητοποιήσει της Κορβέτες της απαντώντας στην αντίστοιχη συμμετοχή της ελληνικής ακτοφυλακής στην άσκηση «Μίνωας».

Οι μονάδες του τουρκικού στόλου που έχουν βγει στο Αιγαίο κινούνται προς τις περιοχές της άσκησης στο Αιγαίο κυρίως στον κόλπο του Ξηρού. Απέναντι από εκεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει εξαγγείλει άσκηση ναρκοπολέμου στην περιοχή της Σαμοθράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *