Ολομέτωπη επίθεση Νίκα σε Τατούλη: Παλαιοκομματικές λογικές δεν χωρούν …

85

Επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, που επιχείρησε να παρουσιάσει ως δικό του έργο το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζοντας ποια πολιτικά πρόσωπα συνέβαλαν ουσιαστικά στη σύλληψη της ιδέας και στην κατασκευή του Μεγάρου, επεσήμανε ότι παλαιοκομματικές λογικές του παρελθόντος, του τύπου “δοξάστε με”, δεν πρέπει να κυριαρχούν το 2018.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Νίκας είπε χθες “ευχαρίστως να το δώσουμε το Μέγαρο Χορού στην Περιφέρεια που το ζήτησε” – παρατηρώντας όμως: “Αλλά προέκυψε ένα υποτίθεται πολιτιστικό πρόγραμμα, από το οποίο θα πληροφορηθούν οι Ευρωπαίοι για τη χρήση του. Λες και δεν έχουν γίνει εκδηλώσεις σημαντικές με γεμάτο το Μέγαρο Χορού!”.

Για το έργο του Μεγάρου, μετά από 12 χρόνια ως δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι “η πόλη επελέγη ως πόλη χορού από το Θάνο Μικρούτσικο ως υπουργό Πολιτισμού, και ο Σταύρος Μπένος ήταν ο δήμαρχος που θεμελίωσε την πολιτιστική πορεία της πόλης”.

Μίλησε για τις προσπάθειες δημάρχων όπως ο Π. Κουμάντος και ο Χρ. Μαλαπάνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μεγάλη προσπάθεια του δεύτερου στα μελετητικά – ενώ άφησε και ένα υποννοούμενο για τον κ. Τατούλη, λέγοντας: “Αλοίμονο αν αναφερόταν, έχει ένα μελανό σημείο…” καταλογίζοντας σκοπιμότητα στον περιφερειάρχη για την παράλειψη αυτή.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι “ίσως μέχρι και 6 εκατ. ευρώ έλαβα ως δήμαρχος για το Μέγαρο, από τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού” και παρατήρησε πως “ήταν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της πατρίδας μας”.

Παραδέχτηκε ότι “έβαλαν όλοι το λιθαράκι τους, βεβαίως έχει συμμετοχή ο περιφερειάρχης”, όμως, αντέδρασε κατά του κ. Τατούλη: «”Εγώ το συνέλαβα, εγώ το ενέταξα και το προώθησα, δοξάστε με…”, αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν εν έτει 2018».

Επέμεινε ότι “τα έργα τα κάνουν αυτοί που τα οραματίζονται, τα σχεδιάζουν, τα μελετούν, τα επιβλέπουν, τα παραλαμβάνουν και τα λειτουργούν” και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του δήμου “που αντιστάθηκαν και δεν το παρέλαβαν όπως όπως, αν και τους πίεζαν”.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε πως “εντός των ημερών θα γίνει η πιστοποίηση και η πραγματική λειτουργία με καλλιτεχνικό διευθυντή και πρόγραμμα λειτουργίας” και κατέληξε ότι “είναι ένα έργο για το λαό, για την πολιτιστική άνοδο και εξέλιξη της Καλαμάτας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ