Οριστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη…στην κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης

99

Οριστική είναι η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την κακουργηματική κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της εκβίασης για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Για δικαίωση κάνουν λόγο στον Ολυμπιακό.

Απαλλάχτηκε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, από τις κατηγορίες για κακούργημα που αφορούσαν διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και  εκβίαση στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Την απόφαση αυτή πήρε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικυρώνοντας το αρχικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης του Χαράλαμπου Βουρλιώτη ο οποίος θεωρούσε πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έπρεπε να δικαστεί και για το συγκεκριμένο κακούργημα.

Η αναίρεση για την κακουργηματική εκβίαση απορρίφθηκε ομόφωνα, ενώ για την εγκληματική και την απάτη απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (2-1). Η είδηση αυτή έγινε γνωστή στο Δ.Σ της Super League και σχολιάζοντας την είδηση αυτή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν λόγο για πανηγυρική δικαίωση.

Eπίσης το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος που αφορά τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκία) και της σύστασης και συμμορίας καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ώστε να στοιχειοθετηθούν. Για τις δύο αυτές κατηγορίες η υπόθεση γυρίζει ξανά στο Συμβούλιο Εφετών που θα μελετήσει ξανά την υπόθεση και ανάόγαμπορεί να αθωώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη ή να τον παραπέμψει σε δίκη.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση αυτή έκανε λόγο για δικαίωση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. «Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάλης από την απόφαση του συμβουλίου εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα. Παράλληλα, αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδοκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ