Ο Ανδρέας Πουλάς στην Κόρινθο στο Νοσοκομείο και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων-φωτο

129

Ο Ανδρέας Πουλάς στην Κόρινθο.

Επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Την Κόρινθο επισκέφθηκε ο Ανδρέας Πουλάς ως επικεφαλής κλιμακίου που αποτελούνταν από μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τον Γραμματέα της Ν.Ε. Κορινθίας του Κινήματος Αλλαγής. Αρχικά ο κ. Πουλάς επισκέφτηκε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων, ανοιχτού και κλειστού τύπου, που βρίσκονται στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που επικρατούν σε αυτές. Τα κυριότερα από αυτά αφορούν στο μεγάλο αριθμό συγκέντρωσης προσφύγων στις εν λόγω δομές, στην έλλειψη ιατρικού, διοικητικού, καθώς και αστυνομικού προσωπικού, προβλήματα τα οποία έχει ήδη επισημάνει το Κίνημα Αλλαγής με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Επιπλέον, η ανοιχτή δομή φιλοξενεί περισσότερα από 258 παιδιά, για τα οποία πρέπει να ληφθεί υγειονομική και εκπαιδευτική μέριμνα.

Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου όπου ενημερώθηκε για την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Ο κ. Πουλάς μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αποτελεί τη μεγάλη «μάστιγα» των δημόσιων νοσοκομείων. Έχουμε επανειλημένα ζητήσει από την κυβέρνηση την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, η οποία καθίσταται περισσότερο από επείγουσα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η λύση της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας αλλά η κυβέρνηση δεν δείχνει να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ