Ο Βαρουφάκης ιδρύει κόμμα και «δυστυχώς» κατεβαίνει υποψήφιος

55
Former Greek Finance Minister Yanis Varoufakis gestures as he speaks at a "Vote In - Another Europe is Possible " rally in London, Britain May 28, 2016. REUTERS/Neil Hall

«Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι επειδή θεωρούμε πως είναι καθήκον μας να παρέχουμε εναλλακτική σε μια χώρα που δεν έχει πλέον εναλλακτικές»

Η Ελλάδα «δεν έχει κυβέρνηση», καθώς όλα τα νομοσχέδια υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες δήλωσε στη HuffPost o πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το τι βλέπει στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.- ενώ, σε ερώτηση για το αν έχει σχέσεις/ επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε μονολεκτικά: «μηδέν». Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ιδρύει κόμμα εν όψει των επόμενων εκλογών, προσθέτοντας πως «δυστυχώς» θα είναι υποψήφιος.

Όσον αφορά στο τι μέλλον βλέπει για την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε τα εξής:

«Δεν έχει σημασία. Πραγματικά δεν έχει σημασία, επειδή η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση. Δεν έχει κανένα βαθμό αυτονομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι ο δήμαρχος του Παλέρμο έχει περισσότερη εξουσία από ό,τι έχει η ελληνική κυβέρνηση εξουσία. Ούτε ένα νομοσχέδιο που πάει στην βουλή δεν πάει χωρίς να έχει υπαγορευτεί από την τρόικα. Ποιος νοιάζεται ποιος είναι στην κυβέρνηση ; Αν κερδίσει ο Μητσοτάκης, ακριβώς τα ίδια νομοσχέδια θα πηγαίνουν στη Βουλή, με πολύ λίγες τροποποιήσεις, που δεν αξίζουν καν να συζητούμε. Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη από το 2010. Έχουμε χρεοκοπημένη χώρα, χρεοκοπημένες τράπεζες, χρεοκοπημένες εταιρείες, χρεοκοπημένες οικογένειες. Όλοι χρωστούν σε όλους και κανείς δεν μπορεί να πληρώσει. Και το ελληνικό πολιτικό σύστημα καθορίζεται πλήρως από τις Βρυξέλλες. Δεν θα είχα τίποτα να πω, αν ήξεραν τι κάνουν, αν χρησιμοποιούσαν πολιτικές στην Ελλάδα οι οποίες θα αναζωογονούσαν την οικονομία και την κοινωνία. Αλλά δεν το κάνουν».

Σύμφωνα με την huffingtnopost.gr, ερωτηθείς για το κατά πόσον το μνημόνιο τελειώνει, απάντησε πως «θα τελειώσει μόνο στη σφαίρα της προπαγάνδας», παραλληλίζοντας τη σχετική φρασεολογία με τον τρόπο που η CIA χρησιμοποιούσε τον όρο «ενισχυμένη ανάκριση» για τα βασανιστήρια.

Ως προς το ποιος πολιτικός θα θεωρούσε πως θα ήταν κατάλληλος για να ηγηθεί της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως, «αν μπορούσα να απαντήσω, δεν θα στήναμε κόμμα…το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω θα ήταν να ιδρύσω κόμμα. Είναι εφιάλτης. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι επειδή θεωρούμε πως είναι καθήκον μας να παρέχουμε εναλλακτική σε μια χώρα που δεν έχει πλέον εναλλακτικές».

Όσον αφορά στο αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε χαρακτηριστικά «δυστυχώς ναι, θα είμαι».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φερόμενες σχέσεις μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής:

«Τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα, κάθε κυβέρνηση που εξελέγη έχει “βρεθεί στο κρεβάτι”, μεταφορικά μιλώντας, με κάποιους ολιγάρχες. Το ΠΑΣΟΚ το έκανε, η ΝΔ το έκανε και είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την ίδια στρατηγική. Αυτό είναι μια μεγάλη μεγάλη τραγωδία, επειδή εκατομμύρια άνθρωποι πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το παλιό παιχνίδι, της συνεργασίας με την ολιγαρχία θα τελείωνε, αλλά δεν τελείωσε. Για αυτό και στήνουμε ένα νέο κόμμα».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here