Ο ΕΟΠΥΥ θα συνταγογραφεί γυμναστήριο και personal trainer

83

Αποδεχτή έγινε από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η πρόταση του Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καθηγητή Πειραματική Φυσιολογίας και πρόεδρου του Εθνικού Κέντρου του Διεθνούς Ιδρύματος EXERCISE IS MEDICINE, η οποία αφορούσε τη συνταγογράφηση της άσκηση από τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο ίδιος στο Πρακτορείο 104,9 FM,  ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει μέρος του γυμναστηρίου για ιατρικούς λόγους.

Κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι η άσκηση είναι θεραπευτική και προληπτική σε πολλές κατηγορίες, όπως μυοσκελετικές παθήσεις, μείωση της χοληστερίνης, του σακχάρου, στην κατάθλιψη κ.ά.

 

Η συνέχεια εδώ για αθλητικά στην Κορινθία

running-498257_960_720

Αθλητικά

 

Το επόμενο βήμα είναι να υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο, ώστε να καλύπτεται η συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «θα πληρώνεται συγκεκριμένος πιστοποιημένος φυσικοθεραπευτής ή γυμναστής, ο οποίος θα ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες, που εξυπηρετούνται μέσα από ένα πρωτόκολλο».

Ο κ. Κουτσιλιέρης τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι δαπάνες υγεία, ειδικά σε άτομα μεγάλης ηλικίας.

Όσον αφορά τις κλινικές μελέτες, δηλώνει ότι αυτήν τη στιγμή είναι υπό συζήτηση διάφορα πρωτόκολλα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής άσκησης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ κι έξι μήνες κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση της άνοιας με θεραπευτική άσκηση.

Η θεραπευτική άσκηση ήδη συνταγογραφείται σε Αγγλία, Σκωτία, Γερμανία και ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ