Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

110
KODAK Digital Still Camera

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο εορτάστηκε κι εφέτος η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκουκαι η Εθνική Επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ι. Μητρόπολή μας. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το εσπέρας της 24ης Μαρτίου 2018 τέλεσε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον κατάμεστο εορτάζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, κατά την διάρκεια του οποίου ομίλησε επίκαιραστους προσευχομένους πιστούς παραλληλίζοντας το τότε με το σήμερα και τονίζοντας ότι η Κυρία Θεοτόκος είναι αυτή που διαχρονικά «σκεπάζει» και προστατεύει το Έθνος μας και από τα βάρβαρα Έθνη, που διαχρονικά επιβουλεύονται την Ελευθερία μαςκαι από κάθε τι κακό, αρκεί βεβαίως να την επικαλούμαστε με πίστη.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Το πρωί της 25ης Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίων Θεοδώρων,όπου και ετέλεσε την Θ. Λειτουργίαστον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Προηγούμενος της Ι. ΜονήςΑγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντύπας Νικηταράς.  Στην συνέχεια, μετέβη στην πόλη της Κορίνθου και περί ώρα 11:00 π.μ., ετέλεσε στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου, παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεωςκ. Ιωάννη Τσιρώνη, Αναπληρωτού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Αρχών του Τόπου, την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ακολούθως,όλοι μαζί μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού, για την τέλεση του Επιμνημόσυνου Τρισαγίου για τις ψυχές των πεσόντων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821,  μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας,συνοδευόμενος από ιερείς της πόλεως Κορίνθου, ολοκλήρωσε το εορταστικό πρωινό παριστάμενος και στην καθιερωμένη επί τη Εθνική Επετείωτης Παλιγγενεσίας Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση στην Κόρινθο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ