Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ-ΦΩΤΟ

91
KODAK Digital Still Camera

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα η καθιερωμένη Κατηχητική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τον γενικό τίτλο:«Εις οικοδομήν του Σώματος Χριστού».Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.Διονυσίου ο Θεολόγος, Συγγραφέας και Εκδότης κ. ΔημήτριοςΜαυρόπουλος, ο οποίος ομίλησε με θέμα:«Η Θεία Λειτουργία ως Βασιλεία του Θεού».

Ο κ. Μαυρόπουλος με χαρακτηριστικήθεολογική επάρκεια ανέλυσε το Ι. Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, το οποίο, φανερώνει την Βασιλεία του Θεού στο «εδώ» και «τώρα» κάθε φορά που τελείται εντός του Εκκλησιαστικού Σώματος. Η φανέρωση της Βασιλείας του Θεού είναι συνδεδεμένη με τα έσχατα, τα οποία αντιλαμβανόμαστε ως παρόντα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η φανέρωσή της Βασιλείας του Θεού πραγματοποιείται μέσα στην Θεία Λειτουργία και εξαγγέλλεται ως το «έσχατον» που γίνεται «παρόν» σε μια εσχατολογική προοπτική της ιστορίας. Το «ες αεί» παρόν στην ζωή της Εκκλησίας Άγιον Πνεύμα μας συνέχει και μας συγκροτεί ως Σώμα Χριστού στην υπό τον Επίσκοπο τελούμενη Ευχαριστιακή Σύναξη.

Η Θεία Λειτουργία, κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος, δεν τελειώνει αλλά κάθε «λειτουργημένος» πιστός αποχωρώντας από τον Ναό, μετά την Θεία Κοινωνία, καλείται να κηρύξει στον κόσμο ότι η Βασιλεία του Θεού είναι παρούσα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη  εγκάρδια τον κ. ΔημήτριοΜαυρόπουλο για την άρτια θεολογική ανάλυση του «φρικτού» Μυστηρίου και έκλεισε την σύναξη επισημαίνοντας ότι: «Η Θεία Λειτουργία είναι η Βασιλεία της αγάπης του Θεού και όποιος δεν την αισθάνεται υπ᾿ αυτή ακριβός την έννοιαδεν μπορεί να αποτελεί μέλος του Ευχαριστιακού  Σώματος».

 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ