Ο Κύψελος πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Πας Κόρινθος

282

Στο ντέρμπι του Συνοικισμού, ο Κύψελος πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Κορίνθου.

Το ντεμπούτο του Σπύρου Αργυρόπουλου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ήταν ιδανικό, με πρωταγωνιστή του ματς τον Αργύρη Αράπογλου, ο οποίος έβαλε και τα δύο γκολ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Κύψελου απέναντι στην Κόρινθο την τελευταία 20ετία ως γηπεδούχος, καθώς είχαν προηγηθεί 2 ισοπαλίες και 2 νίκες της Κορίνθου.

Το ματς υστέρησε ποιοτικά, πήγε στη δύναμη με 49 φάουλ (28-21) συνολικά και 11 κίτρινες (7-4), εκ’ των οποίων η μια ήταν διπλή για τον Κυρέζη (48’). Ο Κύψελος που είχε προβάδισμα από το 2ο λεπτό, άντεξε με παίκτη λιγότερο, χάρη στη καλή του αμυντική λειτουργία, πέτυχε δεύτερο γκολ λίγο πριν το τέλος και πήρε το τρίποντο.

Στα άσχημα της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Ντερτιλή στο γόνατο, στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο παίκτης έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο και πλέον, αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Κύψελο, καθώς μόλις στο 3’ από φάουλ που κέρδισε ο Κονιδάρης, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και εκτέλεσε ο Αράπογλου, που ξεγέλασε τον Μάνη για το 1-0. Το φάουλ που υπέδειξε ο Κέκερης προκάλεσε διαμαρτυρίες από πλευράς Κορίνθου, καθώς υποστηρίζουν πως ο επιθετικός του Κύψελου ήταν αυτός που τράβηξε τον αντίπαλο του, σε μια δύσκολη φάση. Το γκολ έδωσε καλή ψυχολογία στον Κύψελο σε ένα πρώτο μέρος μοιρασμένο, με ελάχιστες φάσεις. Η Κόρινθος έψαχνε απαντήσεις, κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά ήταν δύσκολο να απειλήσει.

Στο 34’ από το φάουλ του Αυγέρη η κεφαλιά του Χατζηπαπά πέρασε άουτ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Αράπογλου (35’), που απέκρουσε ο Μάνης. Σε όλο το ματς οι δύο ομάδες είχαν από 5 τελικές προσπάθειες, με τον Αράπογλου να τις έχει όλες για τον Κύψελο!

Στην επανάληψη, με το ξεκίνημα, ο διαιτητής Κέκερης απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Κυρέζη για φάουλ στον Τζούντι. Η Κόρινθος πήρε την κατοχή της μπάλας, με τον Κύψελο να περιμένει στο δεύτερο μισό του γηπέδου και να ψάχνει την κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη αμυντική διάταξη, καθώς οι παίκτες του Κύψελου έκλεισαν καλά όλους τους χώρους, ενώ έκαναν ελάχιστα λάθη.

Στο 70’ ένα δεξί σουτ του Σαλάμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ανάγκασε τον Ντάση να διώξει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ κάποια γυρίσματα της Κορίνθου από τα άκρα, δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 80’ ο Κύψελος απείλησε με σουτ του Αράπογλου, που πέρασε άουτ και δύο λεπτά έγινε το 0-2. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στη κόντρα με Παπανικολάου και Δόση, ο Αράπογλου έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε τον αντίπαλο του με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Κέκερη.

ΚΥΨΕΛΟΣ: Ντάσης, Κυρέζης, Γκιγκέλος, Καντιλιεράκης, Μαλαχάτης, Τσιωτάκης, Ρομάριο (51’ Παπαδόπουλος), Παπανικολάου, Κονιδάρης (68’ Δόσης), Αμπαδιωτάκης (68’ Καραχοντζίτης), Αράπογλου (88’ Ζάχος)

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μάνης, Πατινιώτης, Σκούπας, Χατζηπαπάς, Μπλέτσας, Ντερτιλής (45’ λ.τρ. Μπαλής), Ανυφαντής (36’ λ.τρ. Τζούντι), Σαλάμης, Ηλιόπουλος, Αυγέρης, Λάλας

    πηγή- stisentra.gr – Γ. ΖΟΥΓΛΗΣ   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ