Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ (video)

81
Presentation of New Democracys candidates for the European parliament elections, in Athens,on April 14, 2019 / Παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 14 Απριλίου, 2019

Μετά τη δήλωσή του ότι θα παραιτηθεί από τη ΝΔ αν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, μια ημέρα μετά την εισήγηση – βόμβα της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωβουλευτή.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται.
Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θ. Ζαγοράκης», είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρχουν εξοντωτικές ποινές στις ποδοσφαιρικές ομάδες».

Ο κ. Πέτσας είπε: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Η διαγραφή του Ζαγοράκη από τη ΝΔ ανακοινώθηκε μια ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη Νέα Δημοκρατία αν κι εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί.

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ