Ο Μητσοτάκης σε διπολικό αμόκ: Και σύνθετη ονομασία… και «φλερτ» με τα συλλαλητήρια

104

Στα χνάρια του ιδεολογικού του «πατρώνα», Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζει να κινείται ο Πρόεδρος της ΝΔΚυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με δήλωσή του επιχειρεί να καβαλήσει το κύμα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το ονοματολογικό, εκφράζοντας με τον εντονότερο τρόπο τη χειρότερη μορφή πολιτικού λαϊκισμού.

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «εντυπωσιακή συμμετοχή που αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Ο ίδιος τονίζει πως «σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας», σημειώνοντας πως αυτή «εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα».

Αυτά είναι ωστόσο αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του, στην οποία επί της ουσίας θέλει απλά να υπάρχει στο κάδρο των συλλαλητηρίων αλλά χωρίς να πει τίποτα.

Και εξηγούμαστε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σήμερα «συμμερίζεται» την ευαισθησία όσων έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε μία ενδεχόμενη λύση του ονοματολογικού των Σκοπίων στη βάση της σύνθετης ονομασίας erga omnes είναι ο ίδιος που στις 9 Ιανουαρίου τόνιζε πως «η γραμμή της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό»

Δηλαδή στις 9 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «ναι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και στις 21 Ιανουρίου επιχειρεί να φλερτάρει με τους πολίτες που είτε ένεκα ευαισθησίας είτε λόγω κινητοποίησης από ακροδεξιά πολιτικά κέντρα συμπεριλαμβανομένης και της Χρυσής Αυγής, έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο που λέει «όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Δεν περίμενε κανείς κάτι άλλο βέβαια από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε δώσει σαφή δείγματα γραφής για την επαμφοτερίζουσα στάση που επιχειρεί να κρατήσει στο θέμα των Σκοπίων για να διατηρήσει τις ισορροπίες τρόμου στο εσωτερικό της ΝΔ. (Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο)

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εν είδει Πόντιου Πιλάτου ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, θέση της Ντόρας Μπακογιάννη, την ίδια ώρα εξαναγκάστηκε από το «σαμαρικό» στρατόπεδο να δώσει… ελευθέρας σε όποιον βουλευτή ήθελε να δώσει το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο, που είναι για την πλήρη απαλειφή του όρου «Μακεδονία» από τυχόν πρόταση λύσης για το Σκοπιανό.

Και τούτο, ενώ μόλις μία μέρα πριν είχε καρατομήσει στενή συνεργάτιδά του από τη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης προς τέρψιν του Αντώνη Σαμαρά, επειδή η ίδια είχε συστήσει σε στελέχη της παράταξης από το βόρεια Ελλάδα να κρατήσουν αποστάσεις από το συλλαλητήριο.

tribune.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ