Ο νέος θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Κορίνθιας-φωτό

108
????????????????????????????????????

Ο νέος θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων παρουσιάστηκε  τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, σε Ημερίδα που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορίνθιας.

Το ενδιαφέρον για την ημερίδα αποδείχτηκε μεγάλο καθώς την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, εκπρόσωποι άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, μέλη του Επιμελητηρίου και πλήθος πολιτών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Κορινθίας κα. Μ. Θελερίτη και κος. Γ. Ψυχογιός.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Πιτσάκης κατά την έναρξη της Ημερίδας αναφέρθηκε στα οφέλη της κοινωνικής οικονομίας και υπογράμμισε πως η κοινωνική οικονομία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονομική δραστηριότητα, υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Ειδικός Σύμβουλός Υπουργειού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), κος Δημήτρης Τσέκερης μας παρουσίασε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ από τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα.

Ο κος Βασίλης Κίλιας, Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ που μας ενημέρωσε για την συμβολή του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων στη Ενεργειακή Μετάβαση.

To Case Study της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας η οποία ιδρύθηκε το 2010 μας παρουσίασε ο κος Βασίλης Μπέλλης Δ/ντης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις δείτε το υλικό που παρουσιάστηκε στην  Ημερίδα, επισκεπτόμενοι το portal του Επιμελητηρίου Κορινθίας. www.korinthiacc.gr

 
 

 

 

Γραφείο Επικοινωνίας
Ερμού 2, Κόρινθος 20100
Τηλ.: +302741024464  Fax: +302741021173

email : info@korinthiacc.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ