Ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός…! και όχι ο κορωνοϊός

96

Παρακολουθώντας την παγκόσμια υστερία που προκαλεί ο κάθε νέος ιός -όπως τώρα ο κορωνοϊός-, σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν αν είχε ληφθεί τόσο σοβαρά η εξάπλωση του θανατηφόρου και καταστροφικού ιού, που λέγεται καπιταλισμός.

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο θανατηφόρος ιός από τον καπιταλισμό -με εκατοντάδες πολέμους, και με τα θύματα να μην σταματούν ποτέ-, ενώ ο καπιταλισμός οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Ο καπιταλισμός είναι ο μόνος ιός που έγινε σχεδόν παντού δεκτός με ενθουσιασμό.

Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που κατάφερε να αναγκάσει ακόμα και τα συστήματα, όπως ο υπαρκτός σοσιαλισμός, που δημιουργήθηκαν για να τον αντιμετωπίσουν -και δεν θα υπήρχαν ποτέ αν δεν υπήρχε ο καπιταλισμός (δεν θα υπήρχε η κομμουνιστική θεωρία αν δεν υπήρχε ο καπιταλισμός)- να χρησιμοποιήσουν τα δικά του όπλα για να τον πολεμήσουν και, φυσικά, να ηττηθούν.

Και βέβαια, ο καπιταλισμός δεν εξαπλώθηκε μόνο σε μερικές δεκάδες χώρες, ούτε είχε ως θύματα μερικές εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο καπιταλισμός έχει ριζώσει σε όλο τον πλανήτη και πνίγει από τη ρίζα οτιδήποτε προσπαθεί να του αντισταθεί.

Τώρα πια, δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα όλος ο πλανήτης.

Η ευκαιρία χάθηκε, όταν ο καπιταλισμός εξαπλωνόταν μέσα σε χαρές και πανηγύρια. Και εκατομμύρια πτώματα. Άλλων.

Σήμερα είναι ο καπιταλισμός που πουλάει τρόμο και υστερία στους πολίτες-καταναλωτές, για να καταναλώνουν ακόμα περισσότερο.

Καθώς μαζί με τον καπιταλισμό εξαπλώθηκε και η ηλιθιότητα, κανείς δεν προσέχει τα χιλιάδες καθημερινά θύματα των καπιταλιστών-ιμπεριαλιστών· όχι, όλοι διαβάζουν για τους 300 νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Είναι ο καπιταλισμ-ιός ηλίθιε!

(Και τον γουστάρεις τρελά. Που σε πεθαίνει κάθε μέρα!)

pitsirikos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ