Ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση καλεσμένος ο Διευθύνων σύμβουλος της “Πελοπόννησος Α.Ε”κ. Μουρίκης

18

Μεταξυ των καλεσμένων  στην σημερινή παρουσίασει απο τον πρωθυπουργό  Κυριάκο  Μητσοτάκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα ήταν ο Διευθύνων σύμβουλος της”Πελοπόννησος Α.Ε.” Και πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδας κ. Σωτήρης Μουρίκης.

Σημειώνεται ότι ειδική αναφορά  στη Μεγαλόπολη, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, την οποία ακολούθησε η υπογραφή της “Πράσινης Συμφωνίας”.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “στο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης θεσπίζονται κίνητρα για την εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, όπου θα εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση, με σημαντική μείωση φόρων και άλλων βαρών”.

Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, ειδικότερα, “μονάδες που θα εγκατασταθούν στους τόπους αυτούς θα έχουν μικρότερο φορολογικό συντελεστή κατά 5% και για 5 κερδοφόρες χρήσεις, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές για κάθε νέα θέση εργασίας την οποία ιδρύουν, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης παγίων και οι δαπάνες γι’ αυτά θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους, προσαυξημένες μάλιστα κατά 15%”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here