Ο ΣΕΒ προτείνει… δανεισμό-μεταφορά εργαζομένων από πληττόμενες επιχειρήσεις

59

Μπορεί στην αγορά να είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους, για το ποιος θα έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα, όταν παίζουν όμως εναντίον των εργατών – υπαλλήλων τους, είναι στην ίδια ομάδα και δε διστάζουν να προτείνουν ακόμα και… “δανεισμούς παικτών”, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

Αυτό ακριβώς φέρεται να προτείνει ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών), βλέποντας άλλες επιχειρήσεις να έχουν προβλήματα και να μειώνουν την παραγωγική τους δραστηριότητα και άλλες να βλέπουν σημαντική αύξηση στη ζήτηση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Κι επειδή δεν τους αρκεί το ζεστό χρήμα με το οποίο γεμίζει τα ταμεία τους η κυβέρνηση (λεφτά υπάρχουν, αρκεί να πηγαίνουν για “ιερούς σκοπούς”), ο ΣΕΒ πρότεινε τη μεταφορά εργαζομένων από επιχειρήσεις με μειωμένη δραστηριότητα, σε άλλες που κάνουν χρυσές δουλειές μες στην κρίση και χρειάζονται επιπλέον προσωπικό -αν και κατά κανόνα βγάζουν τη δουλειά με το ίδιο προσωπικό, ξεζουμίζοντας τους υπαλλήλους τους.

Προτείνει μάλιστα τρεις διαφορετικές μορφές μεταφοράς και συνεργασίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: ενδο-ομιλικές συνεργασίες (κάτι που προβλέπεται ήδη στην ΠΝΠ που πέρασε μες στο Μάρτη), Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης, συνεργασία με προμηθευτές και πελάτες, επέκταση συνεργασιών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, υπεργολαβίες κτλ.

Πχ τα σούπερ-μάρκετ θα μπορούσαν να κάνουν τη διανομή κατ’ οίκον με προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων. Το βασικό είναι να γίνεται λάστιχο ο εργαζόμενος, να μην επιβαρύνει το αφεντικό χωρίς να του αποφέρει κέρδος και να μη σταματήσει η παραγωγική διαδικασία, ακόμα και εις βάρος της υγείας των εργαζόμενων και του δημοσίου συμφέροντος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ