Ο Τατούλης θα μείνει στην ιστορία ως ο Περιφερειάρχης που έκανε την Πελοπόννησο απέραντο σκουπιδότοπο…!

85

Γράφει η Σωτηρία Ε. Παπαδοπούλου

Δεν θα κάνω λεπτομερή αναφορά σε όσα συζητήθηκαν χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των απορριμμάτων και σίγουρα όχι στα ζητήματα που αφορούν το τυπικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά θα αναφερθώ στο πολιτικό σκέλος στα όσα ειπώθηκαν και της τελικής απόφασης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έχει να αντιμετωπίσει μια σύμβαση και μια λύση τις οποίες δεν έχει επιλέξει ο ίδιος αλλά που όμως πρέπει να ολοκληρώσει , ειδάλλως θα χαθούν τα περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ και το χειρότερο όλων θα χαθεί η πιθανότητα για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Δηλαδή με λίγα λόγια ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έρχεται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που άφησε ο Πέτρος Τατούλης και η παρέα του να χρονίζει και η τραγική ειρωνεία έρχεται να αντιμετωπίσει την αρνητική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης , της παράταξης που προώθησε αυτή την λύση με νύχια και με δόντια.

Παρακολούθησα την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και απλά επιβεβαίωσαν πως ορθά οι Πελοποννήσιοι έστειλαν τον πρώην Περιφερειάρχη  στην απομαχία , αυτό που χαρακτηρίζει την χθεσινή τοποθέτηση του Περιφερειακού συμβούλου πλέον, Πέτρου Τατούλη ,είναι μικροπολιτική, εκδικητικότητα και πλήρη άρνηση κατανόησης της πολιτικής πραγματικότητας αλλά και της ανάγκης (ηθελημένα)ολοκλήρωσης του έργου.

Είναι πράγματι αστείο να καταψηφίζει το θέμα ο Περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τατούλης και η παρέα του, είναι πράγματι τραγικό να επαίρεται ο πρώην Περιφερειάρχης για τις διαδικασίες αφού εννέα χρόνια άφησε την Πελοπόννησο να γίνει ένας σκουπιδότοπος, είναι αστείο αυτός που άφησε την Πελοπόννησο έρμαιο στην εταιρεία που έχει πάρει το έργο γιατί επέλεξε και όχι τυχαία να γίνει ο διαγωνισμός με ανταγωνιστικό διάλογο  , να βγαίνει χτες και να κουνάει το δάκτυλο και το χειρότερο από όλα να καταψηφίζει χτες αυτός και η παρέα  του με μόνο στόχο να καθυστερήσει ακόμα πιο πολύ την αρχή της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων.

Δεν είναι βέβαια καινούργιο το ότι τον Πέτρο Τατούλη τον χαρακτηρίζει περίσσιο πολιτικό θράσος, αλλά εντυπωσιάζει πως κάθε φορά ανεβαίνει και ένα level σε αυτό. Ο ολετήρας της Πελοποννήσου συνεχίζει ακάθεκτος και με αίσθημα εκδίκησης απέναντι στους Πελοποννήσιους που τον καταψήφισαν στις εκλογές του Ιουνίου να δημιουργεί αναχώματα σ΄ένα έργο που φέρει όπως ο ίδιος λέει την υπογραφή του. Ενώ άλλες Περιφέρειες έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει την ολοκληρωμένη διαχείριση, η Πελοπόννησος έμεινε πίσω και αυτό το οφείλουμε στον Πέτρο Τατούλη και την παρέα του, αφού αντιμετώπισαν με προχειρότητα και σαν τσιφλικάδες όλες τις διαδικασίες. Ο Πέτρος Τατούλης θα μείνει στην ιστορία ως ο Περιφερειάρχης που έκανε την Πελοπόννησο έναν απέραντο σκουπιδότοπο, θα μείνει στην ιστορία ως ο Περιφερειάρχης με την χειρότερη σύμβαση διαχείρισης  απορριμμάτων που υπεγράφη στην χώρα μας.

 

Αρχική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ