Πάγωσαν όταν πήγαν στην τράπεζα τις εισπράξεις της ημέρας…!!! πλαστά 50 ευρώ έχουν “πέσει” στην αγορά

36

Αρκετά πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έχουν “πέσει” στην αγορά της Ηλείας και κυρίως σε εκείνη του Πύργου. Το τελευταίο διάστημα – όπου και αποκαλύφθηκε απο την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η δράση σπείρας – πολλά είναι τα κρούσματα εντοπισμού πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά από αυτά καταγγέλθηκαν στις Αρχές, όμως υπήρξαν και πολλά άλλα, όπου οι άνθρωποι που άθελά τους βρέθηκαν με πλαστά χαρτονομίσματα στα χέρια τους, επέλεξαν να τα σκίσουν από το να μπλέξουν με τις διαδικασίες που νομικά τους δημιουργούν πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχει το τελευταίο διάστημα μικρή αύξηση στις καταγγελίες περί πλαστών χαρτονομισμάτων, κυρίως σε περιπτώσεις που αυτά κατέληξαν στις τράπεζες, από τη γενικότερη διακίνηση του χρήματος στην αγορά. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις, επαγγελματίες διαπίστωσαν μετά τη συναλλαγή, πως τους είχαν “πασάρει” τα πλαστά 50αρια, με στόχο να πάρουν οι δράστες πίσω ένα καλό ποσό ως ρέστα στη συναλλαγή τους.

Συνήθης πρακτική είναι οι άνθρωποι που “πλασάρουν” στην αγορά τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, να κάνουν μια αγορά όχι ιδιαίτερα υψηλή περίπου από 8 έως 15 ή 20 ευρώ για να πάρουν όσο το δυνατό ένα ποσό πραγματικών και όχι πλαστών χρημάτων πίσω. Στόχοι τις περισσότερες φορές είναι συνοικιακά ή μικρά καταστήματα.

Πηγή: ilialive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here