Πάσχα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας με το μοναδικό έθιμο των αεροστάτων (βίντεο)

121
Το μαγευτικό μοναδικό έθιμο των αεροστάτων κάθε χρόνο παίρνει σάρκα και οστά , μεταδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως Του Θεανθρώπου. Ο αρκαδικός ουρανός γεμίζει με μικρά «αστεράκια», φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, η χώρα μας και όλος ο πλανήτης, τίμησε τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων. Μια επανάσταση με σημαντική συμμετοχή και συμβολή των Τσακώνων αγωνιστών. Η Τσακωνιά ύψωσε το δικό της λάβαρο, εξεγέρθηκε, πίστεψε στην ελευθερία και προστάτεψε τα χώματά της.

Για τον λόγο αυτό, το Πάσχα του 2021, κατασκευάστηκαν μερικά αερόστατα , μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά της Αναστάσεως, ώστε να υψωθούν στον ουρανό και να μεταφέρουν συμβολικά «μηνύματα τιμής» για την επέτειο των 200 ετών. Η Τσακωνιά θέλοντας να τιμήσει τους ήρωές της , τους δικούς της αγωνιστές, τους αφιερώνει, τα πασχαλινά αυτά αερόστατα φτιαγμένα με υπερηφάνεια και τα υψώνει ψηλά… Σε έναν ουρανό ελεύθερο και λαμπερό , όπως και αυτοί ονειρεύονταν, με μικρά παιδιά να μιλούν για αυτούς με δέος και θαυμασμό.

Ελπίζουμε το φως των αεροστάτων να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και κάθε Πάσχα να μας βρίσκει όλους δυνατούς και υγιείς.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Πηγή:kalimera-arkadia.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ