Πέτρος Τατούλης «Εγγυητής του μεγαλύτερου έργου στη χώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου»βίντεο-φωτό

32

«Μεγάλη και ιστορική στιγμή για την Πελοπόννησο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υπογραφή του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε ότι αποτελεί τον εγγυητή του μεγαλύτερου έργου στη χώρα αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Σταύρου Αργειτάκου, τόνισε ακόμη ότι με το έργο αυτό «εκπέμπουμε το συμβολισμό ότι με πείσμα, δουλειά, σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας μπορεί η χώρα να βρει το βηματισμό της».

 

«Λύνουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πελοποννήσου και ανοίγουμε νέα οικονομία για τη χώρα»

 

«Απαλλάσσουμε την Πελοπόννησο από το μεγαλύτερο πρόβλημά της και ανοίγουμε μια νέα οικονομία που έχει ανταποδοτικότητα στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι «αποδείξαμε την εμπιστοσύνη μας στις ελληνικές τεχνικές εταιρείες, οι οποίες αποτελούν τον κύριο φορέα αυτής της προσπάθειας και οι οποίες βελτίωσαν κατά πολύ την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αγορά».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε επίσης για το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα τον Υφυπουργό κ. Πιτσιόρλα, γιατί εξαρχής πίστεψε το έργο, όλες τις Κυβερνήσεις που το διαχειρίστηκαν, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2011 μέχρι σήμερα, τους Δήμους, την ανάδοχο εταιρεία και τους πολίτες.

Ο κ. Τατούλης εξήρε ιδιαίτερα για την καθοριστική τους συμβολή στο έργο τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαο Μαντζιούφα, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό και τον Επαμεινώνδα Τολέρη, στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή και υπήρξε μεγάλη απώλεια για τη χώρα.

 

«Επιβάλλεται η συνεννόηση και η συνεργασία των διαφορετικών κόσμων»

 

Ο κ. Τατούλης στο κλείσιμο της τοποθέτησής του τόνισε ότι το έργο των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε στην πράξη ότι «μπορεί να είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους, επιβάλλεται ωστόσο για το συμφέρον των πολιτών να επιτύχουμε τη συνεννόηση, τις συνεργασίες και την αύξηση της αποτελεσματικότητας».

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας από την πλευρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης και τιμή για τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ελληνική Κυβέρνηση.

 

«Νέα αντίληψη για τη χώρα οι ΣΔΙΤ»

 

«Η απόφαση είναι σωστή και είμαι πεπεισμένος ότι η υλοποίηση του έργου θα δικαιώσει τις προσδοκίες» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και σημείωσε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν νέα αντίληψη που θα εμπεδωθεί, γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι τα έργα γίνονται χωρίς υπερβάσεις σε χρόνο και προϋπολογισμό και είναι πλήρως λειτουργικά και σύγχρονα.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ακόμη ότι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα βελτιώσει τη θέση της Πελοποννήσου στη χώρα και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία την οποία ακολουθεί.

 

«Είμαστε από ένα κόσμο και επιβάλλεται να συνεργαστούμε»

 

Απαντώντας στον κ. Τατούλη ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είμαστε από δύο κόσμους. Είμαστε από ένα κόσμο και επιβάλλεται να συνεργαστούμε. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεννόησης και αν πρυτανεύσει ο κοινός νους θα επιτύχουμε θαύματα».

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Σταύρος Αργειτάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο δίνει λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα της Πελοποννήσου. Ζήτησε ακόμη την επίσπευση της υλοποίησης του έργου ώστε να ανακουφιστούν οι Δήμοι από το πρόβλημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας, ΤΕΡΝΑ, κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε το έργο της Πελοποννήσου εμβληματικό, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στη χώρα. «Χρησιμοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας και πιστεύουμε πάρα πολύ στην εξέλιξη του έργου» δήλωσε τέλος ο κ. Μαραγκουδάκης και ανέφερε ότι η εταιρεία είναι και θα παραμείνει παρούσα στην Πελοπόννησο και σε άλλα μεγάλα έργα.        

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στον κάτωθι σύνδεσμο:

https://youtu.be/OyGZzsa_CP0

Δήλωση Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης:

https://youtu.be/OyGZzsa_CP0?t=7m32s

Δήλωση Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου:

https://youtu.be/OyGZzsa_CP0

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΡΝΑ:

https://youtu.be/OyGZzsa_CP0

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here