Παγκόσμια ημέρα των ζώων η Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

62

Παγκόσμια ημέρα ζώων σήμερα Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και οφείλουμε όλοι να φροντίζουμε και να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα και ειδικά τους τετράποδους φίλους μας. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Ζωοφιλικό Σωματείο και το Σύλλογο Κτηνιάτρων της πόλης διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στις 20:00μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφ. Μεσογείων 415-417). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν το έργο και οι δράσεις του Δήμου για τα ζώα.

Κτηνιατρικός σύλλογος – δήλωση

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η αφορμή αφύπνισης του σεβασμού και της αγάπης στα ζώα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Η φροντίδα, η προσοχή και η ευζωία των ζώων -επισημαίνει- οφείλουν να είναι βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας και των κατά τόπους αυτοδιοικητικών αρχών και φορέων.

Οι Έλληνες κτηνίατροι είναι εκείνοι οι επιστήμονες που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αντιμετώπιση των ζωοανθρωπονόσων, την αξία της συμβολής τους στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με συνέπεια την αύξηση της διατροφικής επάρκειας της χώρας, τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ελέγχου τροφίμων ζωικής προέλευσης, τη σημασία της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, πρεσβεύοντας το δόγμα «Υγιή Ζώα – Υγιείς Άνθρωποι» εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με καμπάνιες (τηλεοπτικά βίντεο, μπροσούρες, εκδηλώσεις κ.λπ.) που απευθύνονται στους πολίτες, αλλά και με πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα (ημερίδες, συνέδρια) για τα μέλη του, ενώ το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων στέκεται αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που αποβλέπει στην προστασία των ζώων, καταλήγει η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικου Συλλόγου σήμερα 4 Οκτωβρίου.

ekklisiaonline

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here