«Παγωμάρα»! Η Αγγλία έστειλε υποβρύχια σε απόσταση βολής από την Συρία!

98

Οι στιγμές που ζούμε ίσως είναι ιστορικές. Ίσως είναι η μέρα που από τα λόγια, οι παγκόσμιες δυνάμεις περάσουν στις πράξεις. Είναι ίσως η «ώρα μηδέν» για την Συρία. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η Αγγλία έχει δώσει εντολή σε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν προς την Συρία. Υποβρύχια με πυραύλους για να ακριβολογούμε.

Η εντολή, μάλιστα, είναι να φτάσουν σε σημείο στο οποίο το «φορτίο» τους να είναι ικανό να βρει στόχο.

Τις πληροφορίες μεταδίδει η βρετανική Daily Telegraph και αναμεταδίδονται από το Sputnik. Σύμφωνα με αυτές, το «χτύπημα» της Μέι αναμένεται να γίνει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης! Δηλαδή σε λιγότερες από 24 ώρες!

Η Μέι ήταν έτοιμη…

Η πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τερέζα Μέι, «δείχνει έτοιμη» να εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Και μάλιστα χωρίς την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αυτό μετέδιδε νωρίτερα το BBC, με την Αγγλία να παίρνει… σειρά μετά και την Γαλλία του Μακρόν!

Σε όλα αυτά την αρχή την έκανε ο Τραμπ, ο οποίος απείλησε σήμερα ανοιχτά με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κάπως έτσι, η επόμενη μέρα στην Συρία μοιάζει πιο ζοφερή από ποτέ…

Τις πληροφορίες μεταφέρει και το sputniknews.com, το οποίο αναφέρει πως η Μέι φέρεται να μην θέλει να καθυστερήσει την απόφαση του Τραμπ! Επίσης πως επιθυμεί να αποφύγει την οποιαδήποτε… παρεμπόδιση εάν ακολουθήσει την κοινοβουλευτική οδό.

Σα να λέμε… Μέι έτοιμη για όλα! Κάτι που με βάση τις νέες πληροφορίες δείχνει να επιβεβαιώνεται.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, απαίτησε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για να εγκριθεί ή όχι η συμμετοχή της Αγγλίας σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία. Μάλιστα κάλεσε την Μέι να «φέρει στο τραπέζι κάθε χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όπως και των γειτονικών κρατών, ώστε να δοθεί μια πολιτική λύση«.

Αυτό «εξηγεί» και την… βιασύνη της Μέι που θέλει να αποφύγει το κοινοβουλευτικό «πράσινο φως» και να σταθεί στο πλευρό του Τραμπ!

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως δύσκολα θα αποφευχθεί μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη στην Συρία…

Έτοιμος κι ο Μακρόν!

Τις πληροφορίες για τον Γάλλο πρόεδρο μεταδίδει η Le Figaro. Η γαλλική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλεων δυνάμεων έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια δράσης στην Συρία στον Εμανουέλ Μακρόν. Πώς όμως σκοπεύει να δράσει η Γαλλία; Συρία Γαλλία

Θα χτυπήσει την Συρία… από την Συρία!

Η Le Figaro πηγαίνει… ένα βήμα παραπέρα το ρεπορτάζ της κι επικαλείται ειδικούς αναλυτές της αεροπορίες. Σύμφωνα με αυτούς, εάν εγκρίνει ο Μακρόν την στρατιωτική δράστη, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Γαλλία να επιτεθεί στην Συρία από την γαλλική βάση Saint-Dizier. Η βάση αυτή βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Συρίας.

click4more

Δεν πρόκειται δηλαδή να επιτεθεί από τις βάσεις της στην Ιορδανία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κι αυτό επειδή οι συγκεκριμένες χώρες δεν θέλουν να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της γειτονικής Συρίας.

Χθες, 10.04.2018, ο Μακρόν δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα γίνει επίθεση στην Συρία θα παρθεί από κοινού από την Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Να που μια μέρα μετά αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται…

Βέβαια σε αυτό ο Τραμπ δείχνει να τον… προλαβαίνει, αφού σήμερα με απανωτά tweets απείλησε ανοιχτά!

Η Γαλλία θα ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία. Εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις «εγκαταστάσεις με τα χημικά» του καθεστώτος. Και σε καμία περίπτωση τους «συμμάχους» της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Σε καμία περίπτωση οι αποφάσεις που θα λαμβάναμε δεν θα είχαν προορισμό να πλήξουν τους συμμάχους του καθεστώτος ή να επιτεθούν εναντίον οποιουδήποτε αλλά να επιτεθούν στις εγκαταστάσεις με χημικά που διαθέτει το καθεστώς» συνέχισε.

Click4more: Αδειάζουν αεροδρόμια και βάσεις φοβούμενοι «χτύπημα» του Τραμπ!

Συρία Γαλλία

Φαινόταν από… χθες

Επίσης χθες, Τρίτη 10.04.2018, η Τερέζα Μέι, είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με Μακρόν και Τραμπ. Συμφώνησε ότι οι αναφορές για μια χημική επίθεση στη Συρία είναι «εντελώς αξιοκατάκριτες». Και πως αν επιβεβαιωθούν θα συνιστούν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία της σοκαριστικής βαρβαρότητας που επιδεικνύει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να απαντήσει για να διατηρήσει την απαγόρευση χρήσης χημικών όπλων παγκοσμίως», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου της Μέι, μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της πρωθυπουργού.

Πηγήsputniknews.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ