Πανελλήνιες 2022: Τέλος η αγωνία – Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

681

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2022

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Αποτελέσματα πανελλαδικών στο τέλος Ιουλίου, για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια

Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια εκδόθηκαν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου.

«Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά έπειτα από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου», ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και συμπλήρωσε: «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό».

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων τέλη Ιουλίου, αντί για τέλη Αυγούστου, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο twitter και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν τέλος Ιουλίου αντί για τέλος Αυγούστου. Με σχέδιο και κυρίως με σεβασμό στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους στοχεύουμε στον βέλτιστο και άμεσο προγραμματισμό τους».