Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist… από τον Ιστιοπλοϊκό ‘Ομιλο Σικυωνίων-φωτό

73

Από τον Ιστιοπλοϊκό ‘Ομιλο Σικυωνίων αναφέρεται : 
Στην 27η θέση της γενικής κατάταξης του Πανελληνίου πρωταθλήματος Optimist 2018 τερμάτισε ο αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων Γιώργος Γκιζαριώτης.
Στον αγώνα που έγινε από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου στην Πέτρα Λέσβου πήραν μέρος 300 αθλητές, ηλικίας έως 15 χρόνων, από 58 ομίλους της Ελλάδας και 2 της Κύπρου.

Στις δύο πρώτες μέρες του αγώνα και μετά από 4 κούρσες, ο Γιώργος κατάφερε να κερδίσει μια θέση στον ΧΡΥΣΟ στόλο και να βρεθεί στην 28η θέση ανάμεσα στους 200 καλύτερους οπτιμίστες της Ελλάδας. Ο 12χρονος Γιώργος, ο «μικρός» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, ξεκίνησε την τρίτη μέρα των αγώνων με τον ενθουσιασμό και τον «τσαμπουκά» της απειρίας του. Με την σωστή καθοδήγηση του προπονητή μας Γιώργου Γιαβούρογλου, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και μετά από 4 ακόμα κούρσες βρέθηκε στην 21η θέση της κατάταξης και την πρώτη θέση ανάμεσα στους αθλητές της περιφέρειας Νοτίου Ελλάδας.

Δύο κούρσες απέμεναν για το τέλος του αγώνα και το νεαρό της ηλικίας του Γιώργου δεν τον βοήθησε να παραμείνει ψύχραιμος και να ξεφύγει από το «σύνδρομο της τελευταίας μέρας». Το σύνδρομο που στις τελευταίες κούρσες οδηγεί τους αθλητές σε χαλάρωση, αν έχουν πετύχει το στόχο τους, ή σε υπερβολικά άγχος και ρίσκο, αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 27η θέση της κατάταξης και τη δεύτερη ανάμεσα στους αθλητές της περιφέρειας νοτίου Ελλάδας.

Η αυλαία του μεγαλύτερου αγώνα – γιορτή της ιστιοπλοΐας, που έπεσε χθες το απόγευμα στην Πέτρα Λέσβου, βρήκε πρωταθλητή Ελλάδας τον Θεσσαλονικιό Τάσο Γκαρίπη (Ο.Φίλων Θαλάσσης) και πρωταθλήτρια την Ελισάβετ-Άννα Winters (Ν.Ο. Βουλιαγμένης).

Για τις ομηρικές μάχες που έδωσε τις τέσσερις μέρες του αγώνα για τη νίκη και τη διάκριση στον άγνωστο, για την πλειοψηφία των αθλητών, υγρό στίβο της Πέτρας, αξίζουν στο Γιώργο πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Τα αξίζει και αν δεν ξέρει γιατί, θα σου το πούμε εμείς.

Γιατί πριν ακόμα κλείσεις τα δώδεκά σου είσαι ο 27ος καλύτερος οπτιμίστας της Ελλάδας και μόλις ο τρίτος από τους επαρχιακούς (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) ομίλους. Γιατί μπορεί να έχασες πάνω στο νήμα από τον «αιώνιο» αντίπαλο και φίλο σου, Παναγιώτη Σπανό (Ν.Ο. Άσσου) τη θέση στην εθνική ομάδα του Βαλκανικού, όμως οι δυο σας αναδείξατε την Κορινθία και την νότια Ελλάδα σαν την κορυφαία περιφερειακή δύναμη. Γιατί το πάθος σου για την ιστιοπλοΐα αν συνδυαστεί με τη συνέχιση της προσπάθειας και την ωριμότητα που φέρνει ο χρόνος, μας δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

ΜΠΡΑΒΟ Γιώργο, μας κάνεις περήφανους και σ’ ευχαριστούμε.

Από το Δ.Σ. του Ιστ.Ο.Σ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ