ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ-ΦΩΤΟ

69

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, με αφορμή το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ιερείς από την πόλη της Κορίνθου και ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Ιωάννης Χαμάλης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε με την σεπτή εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό τρόπο γέννησης του Τιμίου Προδρόμου και στο πως τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλοτριωμένη σύγχρονη εποχή, που οδηγεί τα νέα ζευγάρια να αποφεύγουν την τεκνοποιία για λόγους κοινωνικο-οικονομικούς αλλά και στις πολύτεκνες οικογένειες που με την πίστη και την υπακοή τους στο θέλημα του Θεού καταφέρνουν να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Την επομένη Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 και σύμφωνα με το πρόγραμμα των «ΙΒ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2018» ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Στον αφυπνιστικό του λόγο προς τους παρισταμένους πιστούς και όχι μόνο ο Σεβασμιώτατος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελληνική Ορθόδοξη οικογένεια, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Έλληνες είναι πλέον ένας λαός που συνεχώς γερνάει καθώς οι νέοι μας φοβούνται να κάνουν παιδιά. Εξ αυτού του γεγονότος το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο και καθώς η χώρα μας έχει καταστεί χώρα υποδοχής μεταναστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως συνεχώς πληθαίνουν, αυξάνεται κατά αυτόν τον τρόπο ο κίνδυνος της εξαλείψεως του Έλληνα, όπως τον γνωρίζαμε έως σήμερα.

Χωρίς όμως να είναι απόλυτος επεσήμανε ότι οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ξενοφοβικός λαός χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Ιστορία μας και καταδεικνύοντας μέσω της παραδόσεως, της πίστεως των ηθών και των εθίμων μας τους τρόπους με τους οποίους κάναμε όλους όσοι έρχονταν να κατοικίσουν στην Πατρίδα μας  Ελληνόψυχους. Βέβαια επεσήμανε ότι ποτέ στο παρελθόν ο αριθμός των μεταναστών δεν ήταν τόσο μεγάλος και ταυτόχρονα ο αριθμός της τεκνοποιίας των Ελλήνων τόσο μικρός. Η σύγκριση αυτή είναι που προβληματίζει όλους όσοι αγαπάμε την Πατρίδα μας.

Ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του, καλωσόρισε μια ομάδα Αιθιόπων Χριστιανών, οι οποίοι δράττοντας της ευκαιρίας των εορτασμών προς τιμή του Απ. Παύλου, προσήλθαν μαζί με τον Ιερέα τους για να δουν πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εορτάζουν και τιμούν τους Αγίους τους, τονίζοντας όλα όσα μας ενώνουν με αυτούς τους Χριστιανούς εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Καταλήγοντας προέτρεψε τους πιστούς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού καθώς η Θεία Πρόνοια είναι Αυτή που διαχρονικά έδινε πάντοτε την λύση, όταν ο ανθρώπινος παράγων έστεκε παντελώς αδύναμος μπροστά στο μεγαλείο του Θεού.

 
 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here