ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ -ΦΩΤΟ

91
KODAK Digital Still Camera

Με μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε για πρώτη φοράστην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθουη Ι. Πανήγυρις της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, το ακριβές αντίγραφοτης οποίας βρίσκεται, από το περασμένο καλοκαίρι,στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με Εσπερινό και Ιερό Ευχέλαιο τοαπόγευματης Παρασκευής, 19 Ιανουαρίου 2018, συνεχίστηκαν με την χοροστασία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου στον ΜέγαΑρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, στο ως άνω Ι. Παρεκκλήσιο,πλαισιουμένου υπό Ιερέων της πόλεως Κορίνθου.

Πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Χειροθέτησε Αναγνώστες τους υποψήφιους προς Χειροτονία κ. Γεώργιο Μαρινάκητου Ευθυμίου και τονκ. Ευάγγελο Κυνηγάρη του Αθανασίου και ακολούθως αναφέρθηκε στις μεσιτείες της Υπεραγίας Θεοτόκου προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό,παραλληλίζοντας το θαύμα της Κανά με το θαύμα της Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, που επιτελέστηκεστην Ι. Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος.Επίσης, ανέσυρε από την μνήμη του την προ τριετίας Ι. Αποδημία του μαζί με Ιερείς και λαϊκούς της Ι. Μητροπόλεως μας στους Πανηγυρικούς Εορτασμούς της Παναγίας, στην Ι. Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος, αλλά και τις προσωπικές του θαυμαστές εμπειρίες από τις επικλήσεις του στην Παναγία την Παραμυθία. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει και να καθοδήγει πάντοτε τουςΧειροθετηθέντεςΑναγνώστες υποψηφίους Κληρικούς.

Την επομένη το πρωί, Κυριακή21 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μαςκ. Διονύσιος τέλεσεΑρχιερατική Θ. Λειτουργία,κατά την διάρκεια τηςοποίαςΧειροτόνησεεις Διάκονο τον έγγαμο,κ.Γεώργιο Μαρινάκητου Ευθυμίου, καταγόμενο εκ του χωρίουΑγ. Βασίλειος Κορινθίας.Στην ομιλία του ανέλυσε την Αποστολική περικοπή και εξ αφορμής τουνεαρού της ηλικίας του Αγ. Αποστόλου Τιμοθέουαπευθύνθηκε προς τον νέο Διάκονο,επισημαίνοντας του ότι, μπορεί και αυτός να είναι μικρός στην ηλικία, με τις μεσιτείες όμως της Παναγίας της Παραμυθίαςαγωνιζόμενος θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και την τεράστια ευθύνη του Μεγάλου Αξιώματος της Ιερωσύνης.

Οι πανηγυρικές Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με Μεθέορτο Εσπερινό και Ι. Παράκληση στην Παναγία την Παραμυθία.

 
 
 
 
 
 
KODAK Digital Still Camera
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ