Πανικός στην Ισπανία: Κατέρρευσε ξύλινη εξέδρα – Πάνω από 300 τραυματίες

68

Σε περισσότερους από 300 ανήλθαν οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 σοβαρά, από την κατάρρευση χθες (12/08) το βράδυ μιας ξύλινης εξέδρας σε φεστιβάλ μουσικής που γινόταν σε παραλία του Βίγο, στη βορειοδυτική Ισπανία.

 

«Συνολικά 316 άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση της Γαλικίας, της περιοχής στην οποία βρίσκεται το Βίγο.

«Μεταξύ αυτών, έχουμε αυτήν την στιγμή 9 που νοσηλεύονται. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά φέρουν σοβαρά τραύματα», διευκρίνισε ο Χεσούς Βάθκεθ Αλμουίνια, επιφορτισμένος με θύματα υγείας στους κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι οι δύο από τους τραυματίες είναι ανήλικοι.

Οι περισσότεροι άλλοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά, σημείωσε.

Πάνω στην ξύλινη εξέδρα μήκους 30 μέτρων και πλάτους 10, η οποία βρισκόταν μέσα στο νερό, σε παραλία του Βίγο, βρίσκονταν πάρα πολλοί θεατές που παρακολουθούσαν μια συναυλία ραπ στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

O Marisquiño, ο δήμαρχος του Βίγο Άμπελ Καμπαγέρο, διευκρίνισε ότι αυτή κατέρρευσε ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης της εξέδρας, σημειώνοντας ότι καθώς αυτή βρισκόταν μέσα στο νερό, οι αρχές απέστειλαν και δύτες και χρησιμοποιήθηκε και θερμική κάμερα «επειδή φοβόμουνα ότι κάποιος θα μπορούσε να έχει παγιδευτεί από κάτω».

Ευτυχώς όμως δεν βρέθηκε κανένας κάτω από την εξέδρα, κατέληξε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, που συνέλεξε η El Faro de Vigo, η εξέδρα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του πρώτου τραγουδιού του ράπερ Rels B, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να πηδήξει.

Στο Twitter, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε «αλληλεγγύη στους τραυματίες του φεστιβάλ #OMarisquiño στο Βίγο», και τους ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση».

.newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ