Παραίτηση Παυλόπουλου για το καλό της χώρας ζητά ο Στέφανος Μάνος

61

Ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος, κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί για το καλό της Ελλάδας.

Σε άρθρο του που φιλοξενεί σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, εξηγώντας πως οι επόμενες εκλογές που πρέπει να γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα διεξαχθούν με το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα που δίνει 50 έδρες μπόνους και θα γίνουν όποτε ο πρωθυπουργός κρίνει ότι οι συνθήκες τον ευνοούν.

Εντούτοις, είναι πολύ πιθανόν να ξαναγίνουν εκλογές την άνοιξη του 2020 λόγω αδυναμίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες όμως θα διεξαχθούν αυτή τη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Ο κ. Μάνος τονίζει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης από μια Βουλή που έχει προκύψει με απλή αναλογική δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Η Ελλάδα δεν έχει δυστυχώς την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε την οικονομική άνεση, ούτε την εθνική ασφάλεια για να παραμένει ακυβέρνητη», προσθέτει.

Μεταξύ άλλων,  σημειώνει πως «για τα επόμενα δυο χρόνια, μέχρι το 2020, η Ελλάδα θα κινείται στο ρελαντί» και καταλήγει σε αυτό που θεωρεί λύση: «Υπάρχει όμως μια λύση που προϋποθέτει μια θυσία. Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να προκληθούν εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα των 50 εδρών μπόνους και έτσι η νέα κυβέρνηση να έχει ορίζοντα τετραετίας».

mdata

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here