Πλειστηριασμοί: Η ειδικότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

112

Ομολογώ πως αν μου το έλεγαν πριν τρία χρόνια, θα έβαζα τα γέλια. Κι όμως τώρα βλέπω τα νούμερα και αντιλαμβάνομαι ότι λάθος είχα καταλάβει τον κόσμο γύρω μου. Στους πλειστηριασμούς σπιτιών και επιχειρήσεων αναφέρομαι, που όπως φαίνεται αρχίζουν να πηγαίνουν περίφημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε βαθμό μάλιστα που οι δανειστές να δηλώνουν την βαθιά τους ικανοποίηση. Βρε κάτι πράγματα που συμβαίνουν…

Μελετώ τα στοιχεία που δημοσίευσε η ‘’Καθημερινή’’ και μένω κυριολεκτικά έκπληκτος. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη μέσα στο 2018 περί τους 11.050 πλειστηριασμούς, που θα φθάσουν στις 18.000 μέχρι το τέλος του έτους. Εκπληκτικός αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι πριν έναν χρόνο κάθε πλειστηριασμός ήταν μια ολόκληρη νομική, οικονομική και πολιτική περιπέτεια. Τώρα το σύστημα δουλεύει ρολόι χάρη στους κυβερνώντες μας, οι οποίοι μπορεί να αποδεικνύονται ανίκανοι να βάλουν μπροστά το ηλεκτρονικό εισιτήριο του μετρό, όμως είναι αριστοτέχνες σ’ αυτά που ζητούν οι τροϊκανοί.

Φαίνεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν μετανιώσει τόσο βαθιά για τον πρότερο «αγωνιστικό» τους βίο, που στους τομείς όπου διέπρεψαν δείχνουν τον φανατισμό του προσήλυτου. Ως γνωστόν, οι μανιώδεις καπνιστές που το κόβουν, γίνονται οι πιο μανιακοί διώκτες όσων ανάβουν τσιγάρο και οι προσηλυτισμένοι σε καινούρια θρησκεία γίνονται φανατικότεροι κι απ’ τους παλιούς πιστούς. Το ίδιο φαίνεται έπαθαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, καθώς από το σύνθημα ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’ κατέληξαν να βγάζουν στον πλειστηριασμό όποιο κτίσμα βρεθεί μπροστά τους. Σας ενημερώνω ότι για το 2019, ο προγραμματισμός είναι για 40.000 πλειστηριασμούς κάθε χρόνο.

Και το κάνουν δίχως την παραμικρή κοινωνική αντίδραση. Αν εξαιρέσουμε καμιά εκατοστή νοματαίους του Λαφαζάνη και της Ζωής που τρώνε και ξύλο κάθε Τετάρτη, ουδείς άλλος νιώθει την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί ή να διαδηλώσει. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι ο λαός θεωρεί τους πλειστηριασμούς σωστό μέτρο, είτε ότι εκείνοι που φώναζαν κάποτε, τώρα είναι σε υπουργικές καρέκλες και δεν ευκαιρούν. Διαλέξτε και πάρτε. Υπάρχει και τρίτη εκδοχή: Οι πλειστηριασμοί που θα έκαναν (διότι δεν πρόλαβαν) η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν κατακριτέοι και απαράδεκτοι, ενώ οι πλειστηριασμοί που κάνει η αριστερά είναι σωστοί και θεάρεστοι. Ομολογώ πως κλείνω προς την τρίτη εκδοχή, καθότι περιέχει μέσα της και το ηθικό πλεονέκτημα.

Οι τράπεζες τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι αγοράζουν οι ίδιες το 50% των ακινήτων που βγάζουν στο σφυρί. (Να που το σπίτι, βρήκε πάλι τον δρόμο να πάει στα χέρια του τραπεζίτη.) Τα χέρια τους τρίβουν και οι θεσμοί, που είχαν απαυδήσει με τις παλιότερες κοινωνικές αντιδράσεις και από την απροθυμία-αδυναμία των προηγούμενων κυβερνήσεων να προχωρήσουν στο μέτρο. Τα χέρια τους τρίβουν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι πιστεύουν ότι το άλλοτε φρικτό αυτό μέτρο που ξεσήκωνε θύελλα, σήμερα περνά κάτω απ’ τα ραντάρ της κοινωνίας δίχως να συσσωρεύει πολιτικό κόστος γι αυτούς. Υπάρχουν βέβαια και κάτι ανθρωπάκια που είχαν πιστέψει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποτρέψουν το ξεσπίτωμα τους, αλλά ποιος ασχολείται τώρα μ’ αυτά; Θα πάρουν ένα επιδοματάκιαπ’ την Αχτσιόγλου ή την Θεανώ και θα κάνουν μόκο.

Τελικά, οι αριστεροί κυβερνήτες μας ήταν πράγματι οι καλύτεροι για να τελειώσουν την δουλειά των ξένων εντός του εδάφους μας.

πηγή-reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ