Ποιοι «ράβουν» υπουργικά κουστούμια και ποιοι θα είναι οι επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού

113
Á̏ӠӉ̏ՊńɊσˏՠʁɠŋɓBŔ ʁԓLJǯ/֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//EUOKINISSI

Η διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει το έναυσμα για ονοματολογία σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης είναι ο επικρατέστερος για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να είναι κοντά στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πιθανό ν’ αναλάβει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει αρκετές πιθανότητες να κάτσει στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών, ενώ φαίνονται «κλειδωμένες» οι αντίστοιχες θέσεις στα υπουργεία Εργασίας και Άμυνας, τα οποία αναλαμβάνουν εκτός σοβαρού απρόοπτου, οι Γιάννης Βρούτσης και Βασίλης Κικίλιας.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας φαίνεται πως θα πάρει η Νίκη Κεραμέως, ενώ αυτό της Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης. 

Τέλος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άκης Σκέρτσος και Γρηγόρης Δημητριάδης, όπως όλα δείχνουν θα τον ακολουθήσουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θα είναι οι επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού. 

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ