Ποιο μεγαλοστέλεχος της Jumbo βρέθηκε εμπλεκόμενο σε απάτη;

78

Όπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης της επιτυχημένης αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή όταν επιλέγει τους συνεργάτες του. Έρχεται για αυτόν άλλο ένα χτύπημα μετά το χαμό του γιου του καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση παράτυπων πωλήσεων ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης, κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, μέσω χρήσης τερματικών POS τουλάχιστον της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν οι κινεζικές αρχές και που πλέον έχει επεκταθεί και συνεχίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Παπαευαγγέλου, μέσω προσωπικής εταιρείας που είχε συστήσει, φέρεται να έχει προχωρήσει σε πωλήσεις ακινήτων αξίας της τάξεως των 40 – 50 εκατ. ευρώ σε Κινέζους αγοραστές, που κατέβαλλαν τα σχετικά ποσά μέσω χρήσης POS.

Ωστόσο, στην Κίνα έχουν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι με στόχο τον περιορισμό της εξόδου κεφαλαίων από την χώρα, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρακτική να είναι παράνομη. Στην προκειμένη περίπτωση, οι Κινέζοι αγοραστές των ακινήτων πλήρωναν μέσω πιστωτικών καρτών στα POS, παρακάμπτοντας το σύστημα κεφαλαιακών ελέγχων της Κίνας. Με τον τρόπο αυτό κατοχύρωναν και την λήψη άδειας παραμονής μέσω του προγράμματος της Χρυσής Βίζα. Ο σχετικός φάκελος που έχει διαβιβαστεί στις ελληνικές αρχές περιλαμβάνει και κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο κ. Παπαευαγγέλου αναμένεται σήμερα να αποτελέσει παρελθόν από την Jumbo, στην οποία βρίσκεται από το 1995, έχοντας διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της. Η διοίκηση της εισηγμένης τόνιζε χθες ότι η όλη υπόθεση αφορά προσωπική παράλληλη δραστηριότητα του κ. Παπαευγγέλου και δεν συνδέεται σε κανένα σημείο η ίδια η Jumbo. Κατά πληροφορίες, «καρατομήσεις» θα πρέπει να αναμένονται και στην Εθνική Τράπεζα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί ποια στελέχη εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο κ. Παπαευαγγέλου είχε προχωρήσει σε αρκετές αγορές ακινήτων μέσω πλειστηριασμών, όπως η βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη για την οποία έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ. Ακόμη εταιρεία που συνδέεται με τον κ. Παπαευαγγέλου πλειοδότησε πρόσφατα σε πλειστηριασμό για το συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ