Πολάκης: Εάν συμπέσει έξαρση πανδημίας με εποχική γρίπη θα χάνει η μάνα το παιδί…

101

«Εγώ, για τελευταία φορά και δεν το ξαναλέω, δέχομαι να βοηθήσω για να αυξηθούν οι ΜΕΘ γιατί με νοιάζει η χώρα κι ο λαός», ήταν το τελεσίγραφο του Παύλου Πολάκη προς τον Βασίλη Κοντοζαμάνη με φόντο το ενδεχόμενο εκτροχιασμού της κατάστασης εξαιτίας του συνδυασμού έξαρσης του κορονοϊού και εποχικής γρίπης.

Κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, ο τέως Π. Πολάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τον αναβαθμισμένο υφυπουργό Υγείας αναφορικά με την ανάγκη αύξησης των κλινών ΜΕΘ. «Είναι φανταστική εικόνα οι 1.100 ΜΕΘ. Δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός» διαπίστωσε και προκάλεσε τον πολιτικό του αντίπαλο να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις κλίνες ΜΕΘ ανά την επικράτεια.

Εν συνεχεία, προειδοποίησε για την ανάγκη να φτάσουν οι κλίνες στον προαναφερθέντα αριθμό προκειμένου να θωρακιστεί το ΕΣΥ για την περίπτωση που ο συνδυασμός πανδημίας και εποχικής γρίπης εκτινάξει τη ζήτηση ΜΕΘ. «Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…» προέβλεψε και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, θα έχετε την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί».

«Κάνετε το χατήρι στις φαρμακοβιομηχανίες»

Ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι -μέσω της προς κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου- η κυβέρνηση «κάνει το χατήρι στις φαρμακοβιομηχανίες», δίνοντας 25% παραπάνω έκπτωση στα νέα φάρμακα. Τόνισε δε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «τρία χρόνια πάλευαν» για να καταφέρουν τη θέσπιση αυτού του μέτρου, με τα χρήματα αυτά -κατά τα λεγόμενά του- να προορίζονται για «μιζάρισμα». «Διέταξαν και υπακούσατε…» κατέληξε με νόημα ο αν. τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ