Πολλαπλή Σκλήρυνση: Τα 7 «καθημερινά» συμπτώματα που είναι «καμπανάκι» κινδύνου!

50
Η πολλαπλή σκλήρυνση (Multiple Sclerosis – MS) ή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Τα συμπτώματα της πάθησης μπορεί να είναι απρόβλεπτα και ίσως μοιραία για την ζωή του ασθενούς.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι μια νευρολογική κατάσταση, η οποία διαγιγνώσκεται συνήθως σε άτομα ηλικίας 20-40 ετών. Επί της ουσίας, αυτό που κάνει είναι να επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή στον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και τα οπτικά νεύρα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να παραλύσει, να τυφλωθεί και να αισθανθεί μούδιασμα στα άκρα. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι ανίατη αφού πρόκειται για αυτοάνοση κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο ίδιο το σώμα. Οι ειδικοί δεν είναι σαφείς σχετικά με το τι προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στο σώμα.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας έχει πολλά διαφορετικά συμπτώματα και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα τα βιώσουν όλα και, σίγουρα, όχι ταυτόχρονα. Τα συμπτώματα αυτά είναι απρόβλεπτα. Σε ορισμένα άτομα αναπτύσσονται και επιδεινώνονται σταθερά με την πάροδο του χρόνου, ενώ σε άλλα «έρχονται και φεύγουν».

Η περίοδος όταν τα συμπτώματα επιδεινώνονται είναι γνωστή ως υποτροπές. Αυτή μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις. Η περίοδος όταν τα συμπτώματα βελτιώνονται ή εξαφανίζονται είναι γνωστή ως ύφεση.

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Τα πιο «καθημερινά» συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Hσυνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here