Προκλητική Αχτσιόγλου “διαβεβαιώνει” ότι δεν θα πέσουν οι συντάξεις κάτω από 300 ευρώ….Να ζήσεις πατσαβούρα εσύ με 300 ευρώ!

91
Τη διαβεβαίωση για κάτι που κανένας δεν ήξερε ότι υπάρχει κίνδυνος να γίνει, έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναφέροντας πως οι συντάξεις δε θα πέσουν κάτω από 300 ευρώ.
Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει την εθνική σύνταξη η οποία με το νέο σύστημα
κυμαίνεται στα 384 ευρώ και σε αυτή προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ανέφερε πως η κυβέρνηση παρέλαβε χάος στο ασφαλιστικό, το οποίο ήταν στα όρια της κατάρρευσης, αλλά κατάφερε να δώσει 630.000 συνταξιοδοτικές παροχές.
Όσον αφορά την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η υπουργός τόνισε πως αφορά εκείνους που ήταν συνταξιούχοι πριν από το Μάιο του 2016 και των οποίων η σύνταξη που είχε υπολογιστεί με τον παλιό τρόπο υπολογισμού ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι αν είχε υπολογιστεί με το νέο.
Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές εβδομάδες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σημειώσει αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων από το Γενάρη του 2019:

Τι έλεγα εγώ παλιά; Πήγαινα στους Ευρωπαίους και τους έλεγα: “Δεν μπορείτε να κόψετε τις συντάξεις, διότι η θεία μου η τάδε στην Πρέβεζα βοηθάει το άνεργο παιδί της, βοηθάει τα εγγόνια της στο φροντιστήριο, βοηθάει το άλλο παιδί της στο νοίκι που είναι στην Αθήνα”. Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλεγε ότι “πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος”. Δηλαδή δεν είναι σωστό η σύνταξη της γιαγιάς να μην είναι για τη γιαγιά και να πηγαίνει σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος

Οι συντάξεις του ΙΚΑ, έτσι όπως αναμένεται να διαμορφωθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, είναι αυτές:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/05/300-300.html#ixzz5GcAmy49l

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ