Πρόβα πένθους για την βασίλισσα Ελισάβετ στη Βρετανία

55

Οι υπουργοί της Βρετανίας έχουν προβεί σε άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ σύμφωνα με την Daily Mail. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους μυστική άσκηση για να προετοιμαστεί η Βρετανία για 10 ημέρες εθνικού πένθους.

Η άσκηση, υπό την ονομασία «Castle Dove», επικεντρώθηκε στην ημέρα μετά τον θάνατο της βασίλισσας, με τους υπουργούς να αποφασίζουν πότε η πρωθυπουργός θα προέβαινε σε δημόσιες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν ήταν προβληματισμοί για την υγεία της βασίλισσας που αποτέλεσαν τον λόγο της άσκησης, ωστόσο έλαβε χώρα μία εβδομάδα αφού η 92χρονη Ελισάβετ δεν παρέστη σε λειτουργία στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου επειδή δεν ένιωθε καλά.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανανεώνουν συνεχώς το σχετικό σχέδιο, γνωστό ως «London Bridge», ωστόσο αξιωματούχος του Whitehall παραδέχτηκε πως η έκταση της άσκησης ήταν «άνευ προηγουμένου». Όπως σημείωσε, πρόκειται για την πρώτη φορά που πολλοί διαφορετικοί υπουργοί βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα, καθώς προηγουμένως σε τέτοιου είδους δραστηριότητες συμμετείχαν σαφώς πιο χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών του πένθους, 600 μέλη του Συμβουλίου του στέμματος θα βρεθούν στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να επικυρώσουν τη στέψη του νέου βασιλιά. Η σορός της βασίλισσας στη συνέχεια θα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες στο Westminster Hall όπου όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here