Πως θα διαλέξετε τα καλά φουρνάρικα της Κορινθίας που ψήνουν καλό παραδοσιακό ψωμί

93

Aν κάτι ανθεί όσο ποτέ στα χρόνια της κρίσης, αυτό είναι τα φουρνάρικα.

Που ανοίγουν σαν τα μανιτάρια, τυχαίο που διαχρονικά το ψωμί-το ξεροκόμματο-η μια μπουκιά ψωμάκι ταυτίζονται με την πείνα του λαού;   Το πιο δυσοίωνο, όμως, είναι πως ο κόσμος δεν ξέρει πια να ξεχωρίσει το καλό ψωμί, καθώς σπάνια γνωρίζει πως πίσω από την φρέσκια φρατζόλα που ψωνίζει στην προθήκη, δεν κρύβεται το εργαστήρι και ο ιδρώτας του αρτοποιού αλλά μια ζύμη κατεψυγμένη προψημμένη και αφυδατωμένη που πηγαίνει κατευθείαν από την κατάψυξη στο φούρνο.

Όσο περισσότεροι φούρνοι ανοίγουν, τόσο χάνεται το επάγγελμα του φούρναρη. Που θα ψάξει μόνος το αλεύρι του, που θα το αναπιάσει με τη δική του συνταγή, που θα το ψήσει με την πείρα του.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το ψωμί μας έχει τη γεύση της ομοιομορφίας. Από την ψίχα του απουσιάζει η ψυχή και το χέρι της νοικοκυράς, η προσωπικότητα, αλλά κάπου δίπλα σου θα βρεις και το «καλό» που έχω αναζητήσει για σένα .

Ένας λοιπόν από τους πρωταγωνιστές της διατροφής μας, το ψωμί υπάρχει στην καθημερινότητά μας με διάφορες μορφές: είτε ως ψωμί του τοστ, είτε ως bagel, είτε ως το ψωμί που αγοράζουμε από τον φούρνο κ.ο.κ. Κάθε φορά που τρώμε λίγο ψωμί έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, αρκεί να είμαστε ενημερωμένοι και να ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε. Τι πρέπει, λοιπόν, να έχετε υπόψη όταν αγοράζετε ψωμί κάθε είδους, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή;

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ