Ραγδαίες εξελίξεις στο σκοπιανό: Δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό ο Ζάεφ

86
Σε υλοποίηση της δέσμευσής του για κινήσεις καλής θέλησης έναντι της Ελλάδας προχώρησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της.
Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα τη μετονομασία του αεροδρομίου από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων» και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία».
ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε…
Την ικανοποίηση της Αθήνας για τις εξελίξεις στα Σκόπια εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία αναφέρει ότι «χαιρετίζουμε την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε “Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων” καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε “Αυτοκινητόδρομο Φιλία”.
Η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here