Ρεπορτάζ από την απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Κόρινθο-φωτό

74
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η απεργιακή διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Κορίνθου. Χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Κορινθίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο πρόεδρος Βασίλης Ζαφείρης, εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας το μέλος του Δ.Σ. Παναγιωτόπουλος Νίκος, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου  η πρόεδρος Ακαρέπη Μαρία, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κορίνθου ο πρόεδρος Αλωνιστιώτης Τάκης, ενώ την κεντρική ομιλία εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ Κορινθίας εκφώνησε η Ρεγγίνα Αντωνέλλου.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα αφηγήματα της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ για αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ πρόκειται για κοροϊδία γιατί στη Βουλή καταψήφισαν την πρόταση 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751, ενώ παράλληλα εφαρμόζουν το μνημονιακό νόμο Βρούτση που παλιότερα αποκαλούσαν νόμο-δολοφόνο.
Αναφορά έγινε στις υποσχέσεις κοροϊδία στους συνταξιούχους ότι δε θα υποστούν περικοπές, τη στιγμή που έχουν υποστεί σειρά περικοπών και θα συνεχίσουν και νέες.
Οι ανάγκες των άνεργων με τα πενιχρά, καθυστερημένα επιδόματα, οι ανάγκες για σύγχρονη και δωρεάν υγεία, μόρφωση δεν μπορούν να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.Γιατί ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη ει ́ναι τόσος που, όχι μόνο επαρκεί, αλλά και περισσεύει για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες.

Τονίστηκε η ανάγκη να απομονώσουμε τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Με τη στάση τους αποδεικνύουν καθημερινά οτι είναι άξιοι εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν και θα ξεχάσουν κατακτήσεις και

δικαιώματα χρόνων.
Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικα ́ σφαγεια, όπου εμπλέκει τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της Κορίνθου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ