Από τα πιο δημοφιλή πιάτα στα γιορτινά τραπέζια είναι τα πάσης φύσεως ρολά. Κατάλληλα και για μπουφέδες ή κρύο πιάτο βολεύουν πολύ την νοικοκυρά που μπορεί να τα ετοιμάσει από πριν. Γρήγορα, εύκολα και οικονομικά αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

Το πιο γνωστό σε όλους είναι είναι το κλασικό ρολό γεμισμένο με βρασμένα αυγά. Όμως σήμερα θα σας δώσω μία άλλη συνταγή που είμαι σίγουρη ότι όταν την δοκιμάσετε, δεν θα ξανακάνετε το συνηθισμένο ρολό. Αυτό το ρολό η μαμά μου το φτιάχνει από τότε που ήμουν μικρή και πάντα έχει μια ξεχωριστή θέση στα γιορτινά τραπέζια μας.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση σαν ροδοψημένο καρβελάκι, ξαφνιάζει ευχάριστα όποιον δεν το έχει ξαναδεί, από την στιγμή που κόβεται και εμφανίζεται το εσωτερικό του. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από πιπεριές όλων των χρωμάτων, δίνει μια άλλη οπτική στο συνηθισμένο ρολό που όλοι γνωρίζουμε. Οι πιπεριές με τα ζουμάκια τους δίνουν μια υπέροχη υφή στον κιμά, καθώς δεν τον αφήνουν να στεγνώσει και τον διατηρούν απίστευτα αφράτο.

Καθώς ψήνεται θα σας σπάσει την μύτη. Σκεφτείτε τα διαφορετικά αρώματα από τις πολύχρωμες πιπεριές καθώς ενώνονται με την μοσχοβολιά του ροδοκοκκινισμένου πουρέ. Απερίγραπτο! Τώρα φανταστείτε για λίγο την γεύση. Την νοστιμιά που δίνει στον κιμά η πράσινη πιπεριά, την γλύκα που δίνει η κόκκινη και την βελούδινη συμμετοχή του πουρέ. Απλά ονειρεμένο!

Τι θα χρειαστούμε…

Η συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *